Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
woensdag 3 januari 2018

Mining

Afgelopen maand was de bitcoin voorpagina nieuws. Een alternatief betaalmiddel welke de afgelopen periode zo fluctueerde. Eerst dusdanig in waarde gestegen dat het als betaalmiddel onbruikbaar dreigde te worden, daarna dusdanig dalend dat het weer waardeloos dreigde te worden. Tijdens de introductie van deze virtuele valuta ben ik door virtuele vrienden aangemoedigd om als miner te joinen om zo bitcoins te verdienen. Ze hebben mij toen proberen uit te leggen wat het was en wat ik moest doen. Ik snapte het gewoon niet. Dat kwam niet doordat Engels gesproken door een Israëliër, Indiër en Japanse anders klinkt, maar omdat de rekenkracht in mijn eigen brein tekort schoot. Hoofdschuddend over de weerwil van mij om deze uitgelezen kans te laten schieten, bleef het bij virtuele vriendschap en werd het geen samenwerkingsverband op de internationale valuta markt. Nu is mijn grootste probleem niet dat ik moeite heb met geld te verdienen van of voor anderen maar wel aan anderen. Zeker als dit om afnemen van geld gaat en er geen duidelijke gelijk gewaardeerde tegenprestatie is. Het behoort mij niet en daarmee bekoort mij niet. Eigenlijk beangstigd mij het materialistische erfgoed van de kapitalistische samenlevingen. Geld als dwangmiddel om ons met elkaar te verbinden. Een ieder en iedereen in de economische matrix is geslaafd door Mammon. Om beter van in plaats van met elkaar te worden. Om iedere dag ons dienstbaar te maken aan het draaiende houden van het rad van fortuin. Het verbreekt en vernietigd. Keynes, Weber e.a. behoren niet tot mijn favoriete proza. Ook niet als student organisatie sociologie, al zijn het standaard werken.


Van de week mij toch maar weer eens in de materie verdiept. Daarbij geprobeerd een functie omschrijving van een miner helder te krijgen. Dat is dan zo een knappe kop die met behulp van kunstmatige intelligentie transacties valideert, middels het true of false interpreteren van gecodeerde waarden, en nieuwe bitcoins opspoort. Zo een bitcoin is een hiërarchisch geordend sequentieel versleuteld stuk opgebouwde informatie met diverse labels welke met vergelijkbare waarden elders overeen moet komen. Ongeacht de hoeveelheid statistiek die ik als sociologie student wel doorgrondde en de jaren economie van de heao, ik kom niet verder dan het basis validatie principe. Iets waar ik gevoelsmatig moeite mee heb, kan ik ook verstandelijk niet bevatten. Mijn hersenen blokkeren dat gewoon. Ook het onderliggende werkingsprincipe. Met veel moeite beheers ik wiskunde omdat het op aangeleerde kunstjes gebaseerd is om te ordenen en deze ordeningen te vereenvoudigen en werkbaar te maken. Met toegepaste wiskunde heb ik al wat minder moeite hoewel bij voortplanting door de regel 1+1 meer dan 2 is. Zie daar mijn verwerping van de wiskundige hypotheses. Ik heb mij echter naar internationale afspraken gevoegd mopperend op de beknotting van mijn vrije geest. Een toename van iets betekent voor mij ook een afname van iets in welke dimensie dan ook. En ja hier roem ik dan weer wel een wiskundige grootmeester. Volgend , ik heb moeite met het verkrijgen van iets kostbaars omdat het ergens anders dan afgenomen wordt. Als dat ergens anders gelijk getrokken is of de instandhouding geen waarde heeft (verval oplevert), akkoord, maar als het ergens anders ook nodig is en true, heb ik het daar moeilijk mee. Het is mijn herkenbare onvermogen waar ik mij ook in dating land door gehinderd voelt. Uiteraard doe je daten samen. In deze geef ik aan hoe mijn reactie is.


Als dating miner ben ik namelijk op zoek naar een voor mij waardevolle vrouw. Daarbij zoekend naar vaste en variabele waarden die mij aanspreken. Vaste waarden die in vaktermen beliefs heten en staan voor hoe je in het leven staat. Daarnaast de variabelen (met name de onafhankelijke) welke de situationele vorm van de persoon omvatten en de leefgebieden beheersen. De vaste en variabele waarden staan door de regel mooi omschreven in de profieltekst. Eenmaal een aansprekend profiel gevonden begint het echte mining. Het zoeken of we bij elkaar passen c.q. het daten ansich. True or false, de ware of niet. False is niet bij elkaar passende waarden en om averij te vermijden is het devies, stoppen. Het liefst zo snel mogelijk en met zo min mogelijk verzonden en ontvangen bytes zodat er verder geen binding ontstaat en daarmee geen wederzijdse beschadiging.
True vind ik moeilijk het brengt mij niet alleen onzekerheid maar ook verwarring. Een enorm krachtenveld van schuldgevoel en verlangen ontwikkeld zich. Iemand die zo een meerwaarde aan mijn geluk kan brengen daar hoort elders iemand of iets bij waar dat ook een waarde heeft. Ook als die context een foute waarde heeft. Variabelen zijn veranderlijk en geluk c.q. ongeluk is eerder een beleving dan uitwisselbaar goed. De samenleving en het leven daarin kent geen solid state. Wat het ene jaar nog als tevredenheid in respect voor gemaakte keuze inhoud, wordt het jaar erna “demo(n)cratisch” opgehangen of afgeknald. Alles schijnt voort te bestaan of te vallen op basis van eigen belang en de macht om de ander dat op te leggen. Deze beweging kan ook de andere kant op gaan. Nu verguisd kan ook weer een stralend middelpunt worden beredeneer ik. Al is dat met voldongen feiten wat minder waarschijnlijk.


Ik geloof in contextueel herstel. Verandering in omgevingsvariabelen verandert het gemotiveerde individu en op zijn minst de perceptie van de waarnemer. Dat veranderen van die omgevingsvariabelen hoeft minimaal en nauwelijks merkbaar te zijn, en natuurlijk kan het alleen indien de individu gebonden variabelen niet onomkeerbaar zijn. Maar zelfs bij dat laatste kwelt mij het perpetuum van de relativiteitstheorie. Deze kennis maakt het mij moeilijk omdat ik denk dat ieder herstel mogelijk is. Het maakt mij onzeker. Ik wil gemis ledigen, goed dan wel het juiste doen, ook bij mijzelf en aan wederzijdse verlangens tegemoet komen, maar geen bijdrage leveren aan het veroorzaken van verdriet, ook niet bij mijzelf. Partner liefde is voor mij nu eenmaal een zielsverbintenis sereen en kwetsbaar. Het in elkaars kracht kunnen komen en versterken. Het mooiste in elkaar naar boven kunnen halen. Het gaat voorbij aan fantasie en bijhorend genot, aan de oppervlakkigheid van eigen behoeftes en seksuele oerdrift opgeslagen in een genetisch plan. Het ligt ook in de wens dat de ander leeft en geborgen is. Zielsverbintenis zie ik ook niet maar ervaar ik. Die ervaring wil ik zuiver houden. Niet alle leed en gemis is te ledigen. Heb daar ook de middelen en energie niet voor. Dat ledigen maakt dat ik langs richeltjes loop waar ik liever niet kom en misschien niet hoort te komen zeker gezien de afgrond naast of voor mij. Laat staan achter mij. Daarmee eveneens het geluk ontlopend om mijn eigen gemis te verhelpen.


Iets wat mij niet behoort hoort mij niet te bekoren. Dat zit in mij ondanks het totale verlangen. Slotsom mijn hersenen blokkeren in potentie. De volledige waarden en intenties van de ander missend. Bevriezend zelfs bij radeloze acties van de ander. Bang sluit ik mij voor het subtiele af raak in paniek onderga het geheel “uitgetreden” vlucht weg, wijs af of verpruts het. Bang voor het bekrassen van elkaars ziel. Later, soms veel, ontdek ik de gemiste kans en de bedoeling erachter. Verlangend de tijd terug te kunnen draaien. Its gone.


Soms knal ik op iets of iemand en kan niet anders. Soms is iemand of iets ook zo waardevol dat ik wel wil geven. Zoals voor mijn kinderen of een heel bijzonder iemand waarbij het maar de vraag is of een ander dat apprecieert. Ja doe dan van alles om mijn energetische balans te herstellen om het indigo te temperen en het ongelukkige gevoel, al is het maar voor even, egocentrisch te doven hopende te kunnen weven. Een ander true en false vraagstuk. Voor de rest krijg ik aardig virtuele stoflongen van dat daten. Verlang naar zuivere lucht. Echte geen gecodeerde. Echte met een potentiële echt, of vergelijkbaar, die het beneemt. Waarvoor ik graag langs het richeltje ga. Uiteindelijk bepaal en valideer je samen. Kan en mag je niet voor de ander invullen. Ontgin je elkaar. Wetend dat niet alles goud is wat blinkt. Ook bij mij. Ben gewoon mens. Gelukkig maar. Zoekend naar de ander die zelf antwoord. Geluidloos vormloos tijdloos en in pure energie. Liefde… .


Indi


geplaatst door Indi - 2664 keer gelezen

beoordeeld 5/5 (3 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl