Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 7 januari 2018

Verschil

Mijn hele leven ben ik een kijker geweest en kijk naar mannen zoals ik denk dat mannen kijken naar vrouwen. Net alsof ik op een terrasje zit met een goede koffie of een glas wijn naast mij op het tafeltje en kijk naar al het mannelijk schoon dat voorbij loopt. De beweging, de kleding, de wijze van optreden en lachen – alles is voor mij even belangrijk. De eenvoudige wereld van een door en door heteroseksueel. En dan alle jaren op zoek naar die ene man die betrouwbaarheid en integriteit net zo belangrijk vindt als ik. Mannen zijn heel anders dan vrouwen, besef ik goed. Zo is mij laatst nog duidelijk gemaakt dat, behalve de seksorganen en de duidelijke verschillen in bouw, de mogelijkheid tot zelfverwarming bij een man wezenlijk verschilt van de mogelijkheden tot zelfverwarming bij een vrouw. Het stelletje was afgelopen kerstvakantie naar IJsland gegaan. Gemiddelde temperatuur -15 tot -20 graden Celsius, met harde koude wind, en ze vonden het beiden fantastisch. 4Wheel drive en autobanden met spijkers alsmede daar aangeschafte spijkerhoesjes voor onder de schoenen anders was lopen door de ijsafzetting overal problematisch. Het bleek dat de man dankzij zijn volle baard een uitstekende gezichts bescherming had tegen de kou. Hoewel de baard standaard bevroor, hard ging aanvoelen met ijspegeltjes, wat het elkaar kussen lastig en hilarisch maakte. De meeste IJslandse mannen bleken rond te lopen met volle baard - om dezelfde redenen natuurlijk. Toen de man onverwacht met zijn 100+ kg met een voet door het ijs zakte en tot en met zijn bovenbeen nat was, bleek dat, na het leeg laten lopen van zijn schoen en uitwringen van zijn sok en broekspijp, met het verder wandelen zijn voet en been zichzelf gingen opwarmen. Het bleek dat zijn voet en been zelf konden zorgen voor het bijna volledig droogstomen van alles. Wel voelde de man op den duur bij zijn borst de koude goed – de zelfverwarming was daar veel minder aanwezig. De vrouw daarentegen had, ondanks degelijke bergschoenen, toch zodanig last van koude voeten dat ter plekke voor haar nieuwe en warmere stappers gekocht dienden te worden. Haar mogelijkheden tot zelfverwarming waren goed over haar hele lichaam heen, maar stopten bij haar gezicht, armen, handen, benen en voeten. Zij was heel blij niet zelf door het ijs gezakt te zijn want dat had voor haar een stuk slechter kunnen aflopen. Dat alles, werd mij voorgehouden, had te maken met de oertaken van man en vrouw vanaf de schepping en daardoor de lichamelijk andere verwarmingsmogelijkheden. Een stelletje van ruim een generatie onder mij en beiden enthousiast bezig met de basis van het daarzijn. Zo grappig, aardig en nieuw voor mij. Wat het innerlijk betreft zijn er minder duidelijk aanwijzbare verschillen tussen man en vrouw. Hoewel ik toch altijd aanwezig heb gezien de verschillen in denkwijzen, drive, begrip en uitingen. Uiterlijke kenmerken zijn belangrijk; maar wellicht nog belangrijker vind ik de innerlijke kenmerken van een man. De combinatie van het geheel aan aantrekkelijkheid – daar gaat het bij iedereen altijd om. Betrouwbaarheid en integriteit, naast lengte en leeftijd, behoren tot de kleine lijst van wensen waar de man voor mij zeker aan dient te voldoen. ShaSha.


geplaatst door Rianne - 2724 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl