Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
maandag 8 januari 2018

Waarom is daten zo lastig en zo onbemind

Soms krijg je een berichtje en weet je echt niet wat je er mee moet. Vooral door de Mindfullness ben ik er anders mee aan het omgaan, een koerswijziging zullen we maar zeggen. Onbekend maakt onbemind is een spreekwoord, dat wil zeggen dat men niet kan houden van wat men niet kent. Volgens Multatli, een schrijver uit de 19de eeuw, "is dit slechts ten dele waar. Het tegenovergestelde komt minstens even dikwijls voor. Velen voelen zich aangetrokken door 't vreemde en zijn afkerig van 't eenvoudige, 't bekende." Dit volgens mij ook zo in datingsland, hier op deze website, hierbij een praktisch voorbeeld en dan begrijp je hoe ik er tegen aan kijk.

In een hele smalle straat net buiten het centrum van een relatieve grote stad bevindt zich de beste bakkerszaak van Nederland. Het brood, het gebak: alles is er even heerlijk. Er is één minpuntje: bijna niemand weet van het bestaan van deze bakker! Op de gevel hangt geen groot naambord, maar alleen een wit A4’tje met ‘bakkerij’ erop geprint. De bakker geeft geen folder uit, adverteert niet, heeft geen website of facebook pagina. Ja, hij staat wel in het telefoonboek en natuurlijk is er een kans dat potentiële klanten toevallig door het straatje komen.

Het logische model van kennis – houding – gedrag

In de communicatie is dat spreekwoord vertaald in het model van ‘kennis – houding – gedrag’. Dit model gaat uit van het principe dat mensen eerst bijvoorbeeld een product moeten kénnen (kennis), er dan enthousiast over moeten worden (houding) en pas dan geneigd zijn om het te kopen (gedrag). Die volgorde kan niet worden omgedraaid. Je moet dus eerst voldoende en de juiste informatie geven vóór je de klant vraagt om in actie te komen en iets te kopen. Vertaald naar het daten, zorg dat jou date, genoeg kennis heeft wie jij bent, juist een goed profiel en een mooie foto Overigens erg logisch: wie koopt er een brood bij een bakker waarvan hij niet weet dat die bestaat (kennis)? En als je kunt kiezen tussen tien bakkers in de stad, dan is de kans groot dat je je brood haalt bij degene waar je positieve verhalen over hebt gehoord of zelf al goede ervaringen mee hebt (houding). Niet dat ik alle wijsheid heb hoor, maar ik denkt echt dat het zo werkt. Ook krijg ik regelmatig een afwijzing omdat mijn profiel zoveel woorden heeft en dat het niet meer spannend is. Bij een ontmoeting moet het wel spannend blijven. Geloof me, het spreekwoord is van toepassing, een ontmoeting met mij is echt spannend hoor maar is voor vele onbekend.


Bekijk mijn profiel op match4me.nl

geplaatst door Lev1 - 258 keer gelezen

beoordeeld 2.6/5 (5 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl