Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 11 februari 2018

AlterEgo

Nobody wants to be alone – niets zo duidelijke als zo'n zin. Een nieuwe partner vinden, is het doel dat iedereen op deze site bezighoudt. Met z'n tweeën ziet de wereld er nu eenmaal wat vriendelijker uit. Als het goed klikt met de ander, ontstaat snel een situatie van gezamenlijke interesses en gezamenlijke belangen. Een altijd om elkaar heen draaiend geheel van man en vrouw die elkaar liefhebben, op elkaar letten en er voor elkaar zijn. Het leven kan moeilijk zijn, het leven kan zwaar zijn en in het leven kan een mens zich eenzaam voelen - maar is daar een ander om je op te vangen, om je in zijn armen te wiegen, om lief voor je te zijn en om voor je te zorgen, dan is het leven zoals het bedoeld is te zijn. Een mooi compleet geheel van samen zijn, gezamenlijkheid, begrip en liefde.
Het zoeken naar die bewuste wederhelft, of naar die betere-ik, of het zoeken naar je veelgenoemde Alter Ego. Vaak heb ik mij afgevraagd wat ik dien te verstaan onder die wederhelft, hoe hij er dan dient uit te zien en hoe hij dan dient te zijn. Voor mij is wel duidelijk dat het in ieder geval geen volledig spiegelbeeld van mijzelf kan zijn. Stel je toch eens voor – iemand die precies is zoals ik ben, die volledig hetzelfde denkt en volledig hetzelfde zegt. Zou ik zo iemand tegenkomen, dan vermoed ik dat wij beiden direct het met elkaar eens zullen zijn dat dat voor geen van ons iets is. Een relatie dient ook een meerwaarde te zijn voor je bestaan. De uitdrukking – betere helft – voelt al iets beter aan. Een man die een paar dezelfde eigenschappen heeft als ik en/of een paar dezelfde normen heeft als ik, maar die verder een eigen gedachtengang heeft en een eigen karakter heeft weten te ontwikkelen. Gewoon – een Alter Ego – een ander dan dat ik ben, maar een man die wel in sommige opzichten hetzelfde denkt als ik dat doe en hetzelfde handelt als ik dat zou doen. Ergens op deze wereld loopt mijn Alter Ego rond. Ook zoekend naar een nieuwe partner, net als dat ik bezig ben te zoeken. Ik weet wel eentje die perfect past in het plaatje Alter Ego. Een man waarbij ik altijd een glimlach op mijn gezicht krijg als ik hem zie. Ik weet dat hij kijkt naar mij, net als dat ik kijk naar hem. Wij lezen elkaars gedachten, weten wat ons beiden bezig houdt en welke kant wij opgaan. Waarom het tot nu toe nooit iets geworden is tussen ons, dient u aan de sterren te vragen want wij lieven elkaar zeer. Ik trek daar het boetekleed voor aan. Ik ben niet de makkelijkste – en hij ook niet. Wij dwalen al lang om elkaar heen. Soms vriendschappelijk, maar meestal vreselijk kwaad en razend boos op elkaar. Was sich liebt dass neckt sich – is hier van toepassing. Maar ach – out of reach. Dan ga ik maar dromen over het treffen van elkaar halverwege het bed en armen om mij heen. Ik ben en blijf de oudste en wijste – ook al denkt hij telkens dat hij dat is. Mijn AlterEgo?!


geplaatst door Rianne - 2662 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl