Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
zondag 4 februari 2018

Een hulpje bij het daten.

Een beetje zenuwachtig ben ik altijd als ik een date heb. Dit is niet prettig. Dus ik heb hulp gezocht om dit proces te gaan verbeteren. En het is mij gelukt en dit wil ik ook met jullie allemaal delen. Klinkt heel raar maar er is licht aan de horizon en er bestaat een oplossing om de juiste partner te vinden. Liefde is voor iedereen in handbereik, echt waar.

Amir Levine en Rachel Heller beschrijven in het boek: Verbonden, hechten en liefde op een begrijpelijke manier hoe hechting werkt, hoe belangrijk het is in ons leven en hoe we veilige en onveilige hechting kunnen herkennen. Daarnaast probeert het boek praktische handvatten te geven voor het aangaan van een gezonde liefdesrelatie voor zowel mensen met een angstige- als een vermijdende hechtingsstijl.

Het boek is voor mij echt een nieuwe opening, het geeft mij ook nieuwe inzichten. Het is ook zeer lastig om naar je eigen hechtingsstijl te kijken. Hieronder staan de 3 in een korte vorm. Het kan een nieuwe stap betekenen voor iedereen. Je kunt alleen die analyse doen of je kunt die met je date doen. Jullie krijgen een beeld over onze hechting, en weten hoe je verbonden zou kunnen zijn. Als ik een date heb dan vertel ik iets over het boek en kijk dan of er voldoende wederzijds vertrouwen is. Je gelooft het niet maar bij die dates hebben bijna altijd die test gedaan. Onder het genot van een glad wijn of met een kop koffie of zelfs met een lunch vul je samen die lijst in. Als je dit op een leuke en spontane manier brengt krijg je heel leuk en warm contact. Je geeft elkaar de ruimte en de resultaten zijn meer dan geweldig.

Deze 3 vormen worden die in het boek uitvoerig worden beschreven.
De veilige hechtingsstijl wordt gekenmerkt door personen die zelfvertrouwen hebben en door dat vertrouwen gevoelens durven delen met de partner. Hij/zij vertrouwt erop dat de andere hem leuk vindt en maakt impliciet en expliciet kenbaar dat de wederhelft er mag zijn en erop mag vertrouwen dat hij/zij bijzonder is.
De angstige hechtingsstijl wordt gekenmerkt door angst om verlaten te worden, door doemdenken en negatief oordelen over jezelf. Je plaatst je partner op een voetstuk en wuift zijn negatieve eigenschappen weg. Ook is er een continue angst om alleen over te blijven en kenmerkt een relatie zich door protestgedrag (dreigen met weggaan, terugtrekken of vijandig gedrag wat wordt gevolgd door een intense angst om verlaten te worden).
De vermijdende hechtingsstijl wordt gekenmerkt door een angst om je te binden. Je laat dingen in het vage, je houdt je partner op afstand (fysiek en mentaal), je praat te vaak negatief over je partner en weet kleine onvolmaaktheden te benadrukken.

In ons leven draait het om verbinding; zonder verbinding kunnen we niet leven, zonder verbinding geen cultuur of identiteit, zonder verbinding geen liefde. En dit boek probeert mensen die juist moeite hebben met die verbinding letterlijk dichter bij elkaar te brengen. Het boek is daarom van meerwaarde voor het zelfhulpboekengenre die je helpt met het vinden en behouden van de liefde die bij je pas. Voor bij het daten is dit een hulpje wat heel prettig is en dat je erg veel helpt en veel ellende kan besparen.


geplaatst door Lev1 - 327 keer gelezen

beoordeeld 2.5/5 (4 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!



<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl