Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 25 februari 2018

HetHart

Waat het hart vol van is, loopt de mond van over. What fills the heart will flow over from the mouth. Ce qu'on pense, la bouche le dit. Die Fransen moeten toch altijd goed zoeken naar hun hart bij de liefde. Alleen altijd maar veel gepraat over l'Amour, met hoofdletters en veel gelonk links en rechts – maar alles een beetje – oh la la - met de Franse slag. Alle gekheid op een stokje – het is zo'n mooi en duidelijk spreekwoord dat iedereen, waar dan ook er direct de bedoeling van begrijpt. Liefde is van alle mensen en van alle tijden. Het hart heeft een hele mooie functie in het lichaam. Met daarnaast ook nog een andere heel erg belangrijke functie. Het laten voelen dat er werkelijk sprake is van liefde. Mooi om mee te maken en iets waar ieder mens naar verlangt. En als het hart eenmaal gesproken heeft.........Sja! Velen, ook ik, zijn wel eens overvallen door verliefdheid, door liefde en door heel veel gedachten aan die ene speciale persoon. Praten over de ander vind ik altijd een heikel iets. Als uiterst nuchter mens wil ik mij het liefst concentreren op wat werkelijk is. Maar wellicht dat het dit keer eindelijk eens wel goed gaat. Met dat de liefde mij altijd zodanig blind maakt dat het de hele werkelijkheid kan gaan overvleugelen. Hoe ik ook mijn best doe om met beide benen op de grond te blijven staan. Liefde maakt een bepaalde gevoeligheid los bij een mens. Het gevoelige hart kan zich gaan gedragen als een speelbal van emoties, een speelbal van wensen en van verlangens. Emoties die je hele lichaam gaan vullen. Of beter gezegd – de emoties nemen je als mens helemaal over en gaan een wezenlijk onderdeel uitmaken van je bestaan en van je dagelijkse doen en laten. Met alle daarbij komende lastigheden, moeilijkheden en problemen. Want er is dagelijks wel wat meer te doen dan alleen en uitsluitend maar denken aan die ander. Liefde kan ervoor zorgen dat de wereld gezien wordt als een soort wolk - in mijn geval een grote pluizige heerlijk roze wolk – waarop moeiteloos gesurfd kan worden over alle mensen heen, door alle straten, over alle pleinen, over hele bergketens en zelfs over oceanen heen. Waar moet dat dan naar toe – zal de lezer van dit blogje zich afvragen. Nou – gewoon nergens naar toe. Gewoon een uiting van een beetje geluk; van iets dat wellicht, wellicht, wellicht toekomst lijkt te hebben. Van denken aan die ander, van verlangen naar die ander, van de blijvende wens om bij die ander te zijn. Van een ander die plotseling nog een beetje dierbaarder is geworden dan hij eigenlijk al was. En dan is er ook Zuid-Frankrijk dat nog in mijn gedachten blijft rondspoken. Hoewel dat door de piepende krakende voorzichtig licht opengaande ijzerbeslagen deuren van ons beiden wel een behoorlijk beetje weggeschoven is – ach ja. Zou mijn blik nu blijvend afgewend worden van Zuid-Frankrijk?


geplaatst door Rianne - 2640 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl