Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 4 februari 2018

Talk

Het leven van alledag van een nieuwe partner zoekend mens zoals ik kan somtijds vol met raadsels zitten. Ik denk altijd een heleboel af te weten van mannen, hoe zij reageren, ageren en vreemdsoortige reacties kunnen vertonen in bepaalde situaties. Kwestie van opvoeding, scholing en praktijkervaring. En ik blijk toch nog heel veel te moeten leren. Altijd veel met mannen kunnen lachen. Feestgevierd met mannen als 'wij' gewonnen hadden en er telkens naar gewerkt dat mannen mij meer zien als gelijke dan als vrouw, hoe atractief ik er ook uitzie. Als ik zakelijk bezig ben, zorg ik dat er altijd een gevoelsmatige afstand tussen mij en de mannelijke klant is en blijft. Dat werkt gewoon het best. Relationele contacten behoren tot privé. Mijn overleden oude-militaire maat zei ooit dat – waar mannen en vrouwen samenwerken – er altijd sprake is van spanning. En gelijk had hij. Maar niets vind ik zo dom als dat een vrouw en man, samenwerkend in hetzelfde bedrijf, een relatie met elkaar beginnen. Als dat er aan dreigt te komen, zorg dan dat een van de twee een andere baan krijgt. Dat exhibitionistische gedoe dat tegenwoordig gepropageerd wordt op die oh-zo-slechte Nederlandse Treurbuis is slechts voor dummies bedoeld. Het lijkt dat daar speelt een uitdrukking die in sommige kringen toch redelijk vaak gehoord wordt – houd ze dom met brood en spelen – of – houd jij ze dom, dan houd ik ze arm (Den Haag). En met “ze” worden dan bedoeld alle mensen die niet behoren tot het clubje wat die uitdrukkingen gebruikt; welk clubje zich dan (volstrekt onterecht) beter acht te zijn dan anderen. In ieder geval houd ik altijd privé en zakelijk strak van elkaar vandaan. Maar ooit stond een rechter daar heel anders tegenover. Ook een rechter kan gewoon een heel lelijk man zijn en zijn innerlijk was ook niet prettig. Deze rechter vond het apart dat ik de zittingszaal in een privaatrechtelijke zaak binnenkwam met een drietal zo op het eerste gezicht HellsAngels – dat waren ze niet, het was een hele gewone motorclub – maar toch. Een erg aardige zaak waarbij de cliënten mij vertelden dat zij, door het overvloedig geheel aan ijzer dat zij op hun lichaam en op hun kleren meedroegen, de grootst mogelijke moeilijkheden hadden gehad met de detectiepoortjes bij de ingang. Zij bleken zich bijna geheel te hebben moeten uitkleden om verder te mogen. Waarna ook nog de parketpolitie duidelijk veel aandacht aan ze ging besteden. Zuchtend van ellende zaten de heren mij toen op te wachten en maakten zich zorgen over de tocht naar buiten met dezelfde problemen. Gelukkig voor hen zijn er bij de uitgang van zo'n gebouw geen detectiepoortjes. Inwendig geweldig lachend kwam ik met al dat leer en ijzer achter mij aan de zittingzaal binnen - ook motormannen laten mij bij de deur netjes voorgaan - om daar aan te lopen tegen een rechter die zomaar een wat ongepaste licht seksueel getinte opmerking over mij en hen maakte. Ik heb daar niets op gezegd, maar die rechter een korte strakke blik toegeworpen en een hele lieve onschuldige grijns, waardoor de lelijkerd duidelijk direct weer met zijn beide benen op de grond stond. Hij begreep meteen dat hij zijn boekje ver te buiten was gegaan en zijn hoofd had moeten houden bij de zaak, inplaats van te staren naar mij en ongepaste opmerkingen te maken. Communicatie, ook non-verbaal, kan veel rechtzetten - ook in de liefde natuurlijk.


geplaatst door Rianne - 2933 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl