Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 4 maart 2018

Dans

Dansen samen is toch iets dat in de liefde een heel belangrijke rol speelt. De virtuele dans om elkaar heen, voelend, communicerend en denkend aan elkaar met het doel het vinden van liefde. En de werkelijke dans waarbij – naar mijn mening – de bewegingen een man nog meer man kan laten zijn dan hij in werkelijkheid al is. Ik weet niet wat mijn voorkeur heeft – wellicht alle twee betekenissen van het woord dans, zowel de virtuele als de werkelijke. Beide betekenissen brengen een bepaalde spanning met zich mee, die licht verslavend werkt. De zoektocht naar, de ongewisheid, de spanning van zou deze man het zijn. Als een geschikte partner-in-spe in beeld komt, volgt in alle gevallen een virtuele dans om elkaar heen. Voorzichtig voelhorens uitsteken en je weet nooit hoe het gaat aflopen. Zoeken naar bestendigheid in de aantrekkingskracht. Jezelf de vraag stellen of het goed is om elkaar ergens werkelijk te treffen, in de ogen te kijken over een kop koffie of glaasje drank heen. Met daarna ofwel het oordeel dat die ontmoeting de dans heeft bespoedigd – of helaas, helaas, het oordeel dat het beter is voor allebei om nog eens verder te kijken. Mijn ervaring is dat het opgebouwde beeld van de ander op basis van foto's, profiel, schriftelijk, skype en telefonisch contact redelijk ongewis kan zijn en ook heel snel onderuit gehaald kan worden door de werkelijkheid. Zo mooi als er bij de eerste ontmoeting wel sprake blijft van iets wat een beginnend gevoel van liefde genoemd kan worden.Wat heel soepel en voorzichtig kan gaan leiden naar het samen meer zijn dan elk van de partners alleen. Meestal komt pas na het eerste positieve resultaat het samen dansen op muziek. Ik houd je aan je belofte daar – liefie (dat er even tussendoor). Dansen met je lief op muziek vind ik heerlijk om te doen. Het geeft plezier en warmte, wat daarna zeker samen geblust dient te worden. Hoe prettig die armen om je heen en dat hij de leiding neemt bij het volgen van de muziek. Elke dansmuziek is geschikt – maar daar is natuurlijk ook de tango, het samen leren wandelen op muziek. Het vereist wel behoorlijk meer moeite om een tango op een redelijke manier uit te voeren en foute stappen zijn over en weer direct gepardonneerd in de hoop dat mijn voeten niet teveel te lijden zullen hebben. De warmte en aantrekkingskracht die bij een tango los komt, is fantastisch. Juist bij de tango is de rol van de man duidelijk en nog belangrijker dan bij andere muziek, want hij is het die te volgen passen aangeeft. Ik zet op de videowall een muziekvideo met de titel Forever Tango, waarin een ouder, kalend en buikig man door zijn goede performance, voor het oog van de camera en bij elke nieuwe pas bijna ongemerkt steeds meer verandert in een ongelooflijke aantrekkelijke vrouwenversierder. Mooi om te zien.Nu kijk ik altijd het liefst alleen naar mannen, zodat ik weinig tot geen commentaar heb op zijn vrouwelijke partner; behalve dan dat het een nog best goed uitziende oudere vrouw is met een duidelijke balet achtergrond. Laten de mannelijke lezers van dit blogje maar naar haar kijken, dan blijf ik naar die fantastische man kijken. De tangovideo die ik plaats is de beste ondersteuning van dit blogje over de virtuele dans en de werkelijke dans in de liefde.


geplaatst door Rianne - 2845 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl