Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 18 maart 2018

DieEne

Hoeveel mensen lopen er niet rond op onze aardbol. Volgens de laatste tellingen zouden dat in totaal ongeveer 7,5 miljard mensen zijn. Van groot naar klein, van bruin naar wit en zwart, van groene, naar blauwe naar bruine en zelfs zwarte ogen. Ik ken een mooie man met puur grijze ogen – zo merkwaardig in een stoer mannengezicht. In Nederland wonen er tegenwoordig ongeveer 17,1 miljoen mensen en bijna logischerwijze is daartussen ergens de ideale partner voor mij. Natuurlijk zijn er Nederlanders die buiten de grenzen kijken en een partner heel ergens anders vinden. Maar dat zijn de uitzonderingen die de regel bevestigen. Uit eigen ervaring weet ik dat het een hele worsteling is om tussen alle bomen in het bos juist die ene man voor mij te zien en te herkennen. Wat de heren betreft heb ik altijd het idee dat het voor hen een stuk makkelijker is. Wellicht omdat zij minder wensen hebben of hun liefde somtijds minder gebaseerd lijkt op het oog maar meer op hun maag of dat ze  somtijds simpelweg, gedreven door testosteron, een stuk kritiek overboord gooien, blind instincten volgen en heel hard rennen achter veel rokken aan voor een one-night stand/los seksweekeind. Ook allerlei datewijsheden die circuleren op het internet redeneren wel eens dat een man – mijn aandachtsgebied – over het algemeen zoekt naar een vrouw die aan niet zoveel eisen dient te voldoen. Ik stuitte op een lijstje van wat mannen zoeken – dat begon met – mannen zoeken liefde. Een stelling die net zoiets is als het intrappen van een open deur. En vervolgens kwam erachter aan – mannen zoeken waardering, mannen zoeken een aantrekkelijke vrouw, mannen zoeken een betrouwbare vrouw, mannen willen huiselijkheid, mannen zoeken een vrouw die rust en vriendelijkheid uitstraalt op een vrouwelijke manier, mannen zoeken een vrouw die in alle omstandigheden haar vrouwelijkheid bewaart, mannen zien een vrouw als hun steun en toeverlaat, mannen willen een vrouw die zich kan beheersen – zoiets als hun moeder dus – met dat mannen terughoudender zijn in bed dan vrouwen. WhaWhaWhaWha – van dat laatste heb ik toch nooit iets gemerkt bij een man. Mijn man is in bed altijd net zo vrij en brutaal als ik wens dat hij is en als ik hem wil zien te zijn – JA. En wat wordt verstaan onder – dat ik mij moet beheersen – mag ik niet lachen als ik iets grappig vind, mag ik niet boos worden als mij iets vervelends overkomt, mag ik niet meejuichen als Ajax wint? Met andere woorden – zo'n opsommingslijst van mannenwensen is voor het merendeel wat kort door de bocht. Daat zit weinig diepgang in en weinig gevoel voor de verschillen in mens en in smaak. Wat de ene man mooi vindt aan een vrouw is altijd anders dan waar een andere man bij een vrouw naar kijkt. Zo veel mensen dat er zijn, zoveel smaken zijn er. Dat is maar goed ook, want als iedereen hetzelfde schoonheidsideaal zou najagen, zouden wij als mensheid snel uitgestorven zijn. Bij mij – en ik neem aan bij elke vrouw – gaat het altijd om een combinatie van factoren bij een man. Zijn uiterlijk trekt mij aan en zijn innerlijk is zodanig dat ik mij daar wel bij voel. Toen ik jong was, hield ik nog rekening met het gegeven dat bij mijn lief zonder twijfel een verouderingsproces zou kunnen toeslaan. Van huis uit kreeg ik ooit de visie mee dat een vrouw later zou gaan lijken op haar moeder – en een man dus op zijn vader. Akelig, akelig en akelig zo'n visie want je gaat het nog volgen ook. Maar op de leeftijd die ik heb en die mijn lief heeft, is dat verouderingsproces allang voorbij – of blijvend tot in de eeuwigheid uitgesteld. Zodat dat schiftingselement niet meer belangrijk is. En nu nog die ene man voor mij vinden,


geplaatst door Rianne - 2695 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl