Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 25 maart 2018

Love

Om een of andere reden klinkt het Engelse woord voor liefde zo veel beter. Het is korter, telt minder letters en geeft alles in een keer weer. De geestelijke liefde, de lichamelijke liefde, de claimende liefde, de vergeten liefde en ga zo maar door. In alle vrouwen, ook in mij, zijn vele liefdes aanwezig, met bij mij boven aan: de liefde voor mensen, de liefde voor gebouwen en de liefde voor landschappen – en dat in die volgorde. Wat mensen betreft, is het onderzoeken van wat mensen drijft en wat ze beweegt een dankbare en interessante taak. Psychologisch inzicht is zoiets aardigs om te gebruiken. Hoe vaak heb ik Macchiavelli voorbij zien komen – in de betekenis van het hogere schaakspel met als doel massa's mensen dezelfde richting op te krijgen. Als laatste voorbeeld de vanaf november 2017 over het internet duikelende Psy-Ops van de Qanonposts – fantastisch, geniaal en zo doeltreffend. Wat mis ik mijn overleden oud-MIVD maatje als sparing partner daarbij. Liefde voor gebouwen uit zich in interesse in architectuur door alle eeuwen heen en zelfs – moderne architectuur. Was ik naar de Uni Delft gegaan dan was ik zeker uitgekomen bij bouwkunde. Het lot besliste anders voor mij en vanaf het eerste college had ik daar vrede mee. Mare gaat dat de Tempeliers geleerd hebben van de Arabieren de kundigheid van het maken van luchtbogen met alle daarbij behorende sterkte-berekeningen. Wat zich heeft uitgekristaliseerd in het bouwen van de Gotische kerken. In de donkere Middeleeuwen – en wellicht ook nu nog – waren de Arabieren beter geschoold in mathematiek en bouwkunde dan alle Europeanen bij elkaar. Bouwstijlen die genoemd worden de Vroeggothiek (12de eeuw), de Hooggotiek (13de eeuw) en de Flamboyante gotiek (14de/15de eeuw). Zoals daar is de cathédrale Notre-Dame de Paris (12de eeuw). Gebouwd door de Tempeliers omdat de Orde haar hoofdvestiging had in Parijs. En dan is er de liefde voor landschappen – de mogelijkheid tot vergezicht en overzicht, of dat nu over de zee, over het land, vanaf een bergtop of het boslandschap met haar open plekken is, alles is even mooi voor mijn oog. Afrika in al haar weidsheid – JA. Maar laat ik het hier maar houden bij de liefde voor mensen, want op dit blog is iedereen – en ook ik – toch slechts en uitsluitend op zoek naar die zo gewenste nieuwe partner. De ander om de eenzaamheid de nek om te draaien, de ander om voor te zorgen, de ander om lief te hebben, de ander om mee te praten, mee te dromen en je diepste gevoelens mee te delen, de ander om trots op te zijn, de ander om te steunen door dik en dun, en de ander wiens handen en wezen je zo moeilijk missen kunt. Ook de ander die je in je diepste wezen begrijpt. Ik vind het nooit moeilijk om mannen te begrijpen, met dank daarvoor aan mijn oudere opvoeders met hun fel blauwe ogen. Maar ik vind het wel altijd ongelooflijk als een man er blijk van geeft mij te begrijpen. Dat zijn er in alle jaren zo vreselijk weinig geweest. Zoiets voelt voor mij als iets verwonderlijks en tegelijk als een geschenk van boven. Kusjes voor die twee mannen die ooit blijk hebben gegeven dat te kunnen; al redeneren en handelen beide mannen standaard vanuit twee totaal verschillende karakters en vanuit twee totaal verschillende invalshoeken. ShaSha


geplaatst door Rianne - 2580 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl