Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
woensdag 21 maart 2018

Sterkte

Van de week was er commotie rondom het middel x voor een onomkeerbaar einde. Bedenk hoe ontluisterend het leven kan zijn als de dood en verdriet als opluchting omarmt moet worden. Nog triester als de noodzaak door leegte vorm kreeg en ondragelijk lijden en voltooiing niet op één lijn lagen.


Als ik in de spiegel kijk zie ik vele momenten van voltooiing en ik heb ook geen verrelijker nodig om het voltooide in de toekomst of in het huidige moment te zien. Ik leer ermee dealen. Heb ermee moeten leren dealen. Gehavend. Wetende uit ervaring dat mijn tijd komt als die daar is.


Voltooid is iets individueels net zoals uitzichtloos lijden. Voltooid is een zingevingsvraagstuk uitzichtloos een stratificatie vraagstuk het gaat om niet beschikbare of onmogelijke oplossingen. Wanneer dat laatste op menselijke belangen berust verdriet dat mij. Ik denk hierbij hoe graag ik honger en geweld uit de wereld zou willen hebben en ook andere dichter bij huis liggende oorzaken van lijden dat zo uitzichtloos kan zijn en voltooiing zo dichtbij brengt. Daarmee vind ik het ook een universeel humanitair vraagstuk.


Ik kijk naar mijn lieverd die ik na een totaal ontredderde situatie weer in huis heb genomen. Uitzichtloos nu nog voor hem en voor mij een argument dat het niet voltooid is dat ik nodig ben. Dat dingen weer onbereikbaar zijn op te koop toenemend. Mijn zijden draadjes zijn inmiddels een dikke streng geworden waaraan mijn lieverds en ik zich stevig aan vast houden. Iets teers kan heel sterk zijn.


Kortom hier is niets dik voor elkaar en alles op de rit. Hier is de rugzak niet op orde. Hier wordt geleefd. Ook al doen de getoonde medelevens anders vermoeden. Het zijn die momenten waar ik het hardste snak naar een schouder om mijn hoofd even op te laten rusten. Om innig bemind te worden. Om door te kunnen gaan. Het zijn dan ook die momenten dat de uitzichtloosheid nog zwarter wordt. De ruimte voor hartstochtelijke liefde is te grave gedragen. Dat is nu even niet anders. Niemand wenst geliefd te worden op een vuilnisbelt.


Het heeft mij geleerd om vooral van de kleine dingen te genieten en op te slaan. Mijn ogen te sluiten voor onvermijdelijkheid. Het lijden te leiden. Te blijven hopen en geloof houden dat het ooit goed komt en waanzinnig mijn liefde op te offeren. Totdat het voltooid is en dan zien we wel verder.

Geduldig en soms ongeduldig drink ik niet meer dan de helft uit mijn glas. Dan raakt het ook nooit leeg. Nog maar eens de helft van de helft uit de fles bijschenkend. Mijmerend over hoe anders het ooit was. Nagenietend van al die momenten en nieuwe momentjes te creëren. Stil genietend van wat wel mogelijk is.

Indi.

 


geplaatst door Indi - 2356 keer gelezen

beoordeeld 4/5 (4 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl