Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
donderdag 29 maart 2018

Tot de dood ons scheidt....

Zag pas weer zo’n stel. 50 jaar getrouwd. Iedereen blij. Vol bewondering. Ontroerd. Wat heerlijk. Zo lang bij elkaar. Dat moet diepe liefde wezen. Nou, ik word er vaak licht onpasselijk van. Als ik zo’n stel samen zie, denk ik, die hadden 40 jaar geleden al uit elkaar moeten gaan. Het vuur is al honderd jaar verdwenen, en zoals ze daar bij elkaar zitten zie ik geen grammetje vriendelijkheid of ook maar iets van een aangenaam samen. Die twee mensen zijn twee werelden. Ze zitten weliswaar naast elkaar, maar nog nooit heb ik het ‘veraf‘ zo stuitend moeten ondergaan. Jong getrouwd ook, dus ze hebben nog een jaar of twintig te gaan als het een beetje tegenzit. Een kwelling, zou ik zeggen. Wat doen die mensen met elkaar? En het gekke is, je zal zien, als er dan eentje doodgaat, gaat de ander kort daarop. Want ze kunnen niet zonder elkaar. Maar dat is dan ook weer het gruwelijke. Want intussen kunnen ze elkaars bloed wel drinken. Waarom? Omdat ze wederzijds symbool staan voor hun eigen angst om er tussenuit te gaan. Te kiezen voor zichzelf. Op eigen benen. Eerlijk te zijn. Het huwelijk te breken. En niet langer meer de angst te laten regeren. O, ja, reken erop, ze voelen het elke seconde. En ik zei al, als er dan eentje doodgaat, volgt die ander kort daarop. En echt niet alleen door het ondraaglijk gemis. Nee, omdat in dat voldongen feit ook je kans is verkeken om op eigen kracht in zelfrespect uit dat huwelijk weg te breken. De unieke kans verkeken voor jezelf te staan. Waarmee je hele zin voor verder leven is verdwenen. 


geplaatst door Parlante - 3159 keer gelezen

beoordeeld 2.6/5 (5 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl