Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
zaterdag 31 maart 2018

Verdoofd en spijt....

Het zijn weer ouder weken. Spannender voor mij dan de twin. Hoewel dochter lief ook best zo haar momentjes heeft. Zoonlief bekijkt het makkelijker. Met oudste allang beklonken dat ze in een doos gaan wonen en strepen trekker bij een wegenbouwer worden. Immers stoepkrijten hebben ze al op de peuterspeelzaal geleerd en ook al een diploma voor. Ze mochten immers doorstromen naar het basis onderwijs. Mocht er niets te krijten zijn dan worden ze schoffelaar zo is het uitgangsprincipe.

Natuurlijk geef ik aan een doos nu niet direct geweldig te vinden en een kliko is dan wel wat beschutter en multifunctioneel maar gun ze toch een degelijker verblijf. Iets waar ik op de koffie kan komen. Houvast biedt het mobieltje dat ze nodig achten voor berichtverkeer en ook als vervanging voor de deurbel daar dit op een doos niet praktisch uitvoerbaar is. Een mobieltje kost geld dus misschien toch maar zorgen dat je een diploma gaat halen.

Pubers… als ouders verwacht en wens je ze een mooie toekomst maar dit vraagt met regelmaat overreding. De verwachtingen en de uitkomsten lopen op dit moment behoorlijk uiteen. Gelukkig kan ik het planmatig wat sturen zolang ik mij niet teveel door mijn gevoel erin laat leiden.

Soms doe ik dat wel en in een situatie heeft dat best vervelende gevolgen gehad. Ik weet niet hoe anders gehandeld te hebben maar weet wel heel veel spijt te hebben. Publiekelijk trek ik hier dan ook het boetekleed aan. Uit oprechte liefde heb ik “anoniem” met regelmaat laten weten veel om een persoon te geven en te waarderen. Ook door ’s-nachts bloemen in de tuin te zetten. Naast dat ik hoopte dat de persoon er beter van zou worden en verheugde, temperde ik ook mijn eigen onrust en gepieker. De uitkomst was helaas dat juist die persoon er angsten door kreeg. Dat vind ik heel erg en verdoofd schaam ik mij diep. Ook al wist ik de achtergrond niet of juist niet ik had het gewoon niet moeten doen en voel mij schuldig voor wat ik heb aangericht...

Zie daar dat verwachtingen niet altijd juist zijn. Dat je nog zo goed denkt te handelen maar uiteindelijk de uitkomst op zijn minst ongewis is en zelfs het tegenovergestelde kan uitlokken. Liefde, in welke vorm dan ook, kan soms ontzettend moeilijk en ingewikkeld zijn. Denk dat ik maar een kliko koop voor mij zelf de kleur ben ik nog niet uit, denk druivenkleur. Ik weet ook niet of er een deurbel bij moet.

Indi

 


geplaatst door Indi - 2939 keer gelezen

beoordeeld 2.67/5 (3 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl