Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 15 april 2018

Gevoel

Het gevoel dat er meer is in de wereld dan zomaar met het blote oog te zien is. Meer om het bestaan aangenaam te maken. De zekerheid dat het leven bedoeld is om samen te leven en niet helemaal alleen je weg te hoeven gaan. Het gevoel dat er ergens een man rondloopt die mijn aandacht en liefde op prijs gaat stellen. En waar ik mij mag gaan koesteren in zijn aandacht en in zijn liefde. Het gevoel dat je van waarde bent voor een speciaal iemand. Het gevoel dat een ander jouw bestaan op prijs stelt en het prettig vindt om de tijd met je door te brengen. Het gevoel van gemis van die ander die gewoon toch wel ergens zal zijn. Liefde heeft eigenlijk en hoofdzakelijk, vanaf het prille begin tot veel en veel later in een relatie, alles te maken met het gevoel. Met het rijke innerlijk van ieder mens dat je zo graag wilt delen met juist en alleen die ander. Met het geheel aan blauwdruk van de ander die je ongemerkt in je zelf gevormd hebt in de loop van je bestaan. De blauwdruk op basis van achtergrond/opvoeding in je jeugd, van de beelden van de mannen van toen en achtergrond en ervaringen met mannen verkregen in alle jaren daarna. Een sterk gevoel van gemis en verlangen als er niemand in de omgeving te vinden lijkt te zijn waarmee die zo warme gevoelens van affectie gedeeld kunnen worden. Zoveel mannen die er rondlopen overal en toch telkens en telkens alleen maar op zoek naar juist die ene man. De man die voor jouw gevoel is de primus inter pares. En tegelijkertijd het gevoel van grote vreugde als daar plotseling aan de horizon iemand verschijnt waar je met plezier naar kijkt en die jou dezelfde blik terug geeft. Waar het onverwacht prettig mee samenzijn blijkt te zijn, prettig om mee te praten is en prettig is om zijn hand vast te houden. Iemand waarnaar je verlangt vaker bij te kunnen zijn. Iemand die jou vasthoudt op een wijze dat het lijkt alsof hij je nooit meer uit zijn armen wil laten gaan. Iemand om voor te zorgen, iemand om lief voor te zijn. Iemand om ervoor te zijn als het onverwacht tegenzit, op wat voor wijze dan ook. Iemand waarvoor gezorgd kan worden dat heden en toekomst er voordurend beter blijven uitzien. En iemand die moeiteloos hetzelfde doet voor jou. Louter en alleen omdat beider wens is om alles samen tegemoet te treden en samen op te wandelen met elkaar. Dat je de keuze hebt gemaakt om er te zijn voor elkaar. Gevoel wat langzaam maar zeker in een redelijke snelheid samengaat met het samen vloeien van elkaars lichamen over elkaar heen, op elkaar – eenwording. Totdat je allebei tevreden bent en zo bijzonder prettig moegeworden bent. Iemand om geheimen mee te delen en te vragen naar diens oordeel over van alles en nog wat. Iemand om alle raadsels van het leven die er zijn en die er kunnen komen, voor te leggen. En om te vragen naar zijn ervaringen daarmee en zijn oplossingen daarvoor. Iemand om aan te laten zien wat jij mooi vindt. Iemand om van te horen waar zijn aandacht naar uitgaat, wat hij graag om zich heen ziet en wat hem beweegt tot meer. Iemand om te koesteren en om mee te troetelen, waar en wanneer je dat wilt en waar en wanneer dat uitkomt. Iemand waar je wederzijds blijvend bij wil zijn. Ja – dat is het wel ongeveer, denk ik.


geplaatst door Rianne - 2885 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl