Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

dinsdag 10 april 2018

Griezelen

Wat ik nu toch weer las. Er bestaat in datingland zoiets als een Standard Creepiness Rule ofwel de griezelregel. Die geeft aan hoe groot het leeftijdsverschil mag zijn tussen daters.

Zoiets kan natuurlijk alleen uit Amerika komen, waar moreel fundamentalisme en perversie elkaar perfect in doorgeslagen evenwicht houden.
De regel wordt gepresenteerd als gemiddeld geldend in de beschaafde wereld en gaat als volgt. Een relatie is sociaal aanvaardbaar als het leeftijdsverschil maximaal je leeftijd gedeeld door twee plus zeven is. Laat die formule, ook wel bekend als The Rule of Seven, even rustig indalen. We doen hem in cijfers. Als je 30 bent, kun je met een gerust hart over straat met iemand van 22 (30/2+7).
Het kostte zelfs mij niet lang om te bedenken dat deze formule hier en daar wel rammelt. Om te beginnen moet je zelf uitrekenen wanneer iemand dan te oud voor je is. Dat is algebraïsch niet zo moeilijk (twee keer je leeftijd min zeven), maar de uitkomsten zijn in de werkelijke wereld niet heel erg realistisch en ook wel enigszins pijnlijk als ze dat wel zouden zijn. Zoals gewoonlijk is er goed nieuws en slecht nieuws. En zoals wel vaker is het goede nieuws het slechte nieuws en andersom.
Als je 30 bent, kun je met goed fatsoen over straat met iemand van 22. En het wordt alleen maar beter. Als je 40 bent, kun je je een leeftijdsverschil van 13 jaar veroorloven. En nu maak ik even een sprongetje, want de lezer heeft vast iets beters te doen. Ik kan als 64-jarige met een sociaal aanvaardbaar zuiver geweten rustig op een terras gaan zitten slempen met een lekker ding van 39. Het scheelt minder dan vijf jaar met mijn dochter, maar vooruit.
Goed nieuws voor de steeds ouder wordende oudere die steeds ouder wordt, zou je denken, maar wacht even, want waar een ondergrens is, is ook een bovengrens. En pas op, het ging over sociaal aanvaardbaar, dus als we de formule aanhouden, kunnen we niet plotseling onaanvaardbaar asociaal worden als dat ons zo uitkomt. Als ik sociaal wenselijk gedrag zou blijven vertonen, zou ik volgens dezelfde formule als 64-jarige iemand pas sociaal aanvaardbaar te oud mogen vinden als ze 114 jaar is. Om van te griezelen toch? Gelukkig heb ik mijn bovengrens ingesteld op 99.


geplaatst door Janszen - 1267 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl