Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 22 april 2018

Keuzes

Iedereen heeft bepaalde voorkeuren bij het zoeken naar een partner. Of anders verwoord – iedereen is selectief als het aankomt op het zoeken naar een partner. Zorgvuldig wordt uitgekozen met wie gedate wordt en dan nog hoeft een eerste date ook niet meteen een match te zijn. Ik vond een paar hele aardige opmerkingen wat dat betreft. Daarbij wordt gesteld dat alle handelingen van mannen en vrouwen, wat het zoeken naar een partner betreft, teruggaat naar het verre verleden van de oertijd. Volgens evolutiebiologen en psychologen hebben onze voorouders een flinke vinger in de pap bij de partnerkeuze. En dat zou alles te maken hebben met eerdere oertaken, waarbij de man op wild jaagt en de vrouw fruit, knollen en noten verzamelt. Deze oerstrategieën zouden nog steeds terug te vinden zijn in ons gedrag bij het zoeken naar een partner. In onze genen is vastgelegd op wie wij vallen, met wie wij het bed willen delen en met wie wij een gezin willen stichten. Eerst wordt dan gekeken naar de positie van de vrouw – zij dient haar kindje langjarig te voeden en te verzorgen, waardoor zij uit evolutionair oogpunt zou zoeken naar een man die haar kan bijstaan en die haar en de kinderen kan beschermen.Teruggebracht tot het gegeven dat een man gezocht wordt die gezond en vruchtbaar is, veel tijd, aandacht, geld en eten voor haar en de kinderen heeft. Klinkt een beetje lachwekkend eenvoudig, maar dat is het natuurlijk niet. En daarbij wordt niets gezegd over persoonlijke voorkeuren voor uiterlijk en voorkomen van een man, over de veranderde maatschappij met duidelijk meer geëmancipeerdheid van de vrouw. Iedereen, ook op deze site en natuurlijk ook ik, zoekt zich een ongeluk naar juist die ene partner bestemd voor jou. Iedereen is altijd op zoek naar een partner waarmee een langere relatie mogelijk is – toch?! Verder zoeken zowel vrouwen als mannen bij de ander – intelligentie, vriendelijkheid, gevoel voor humor en trouw. Ja – zoiets is wel begrijpelijk. Zo'n onderzoek op academisch niveau en de uitkomsten daarvan helpen niet erg in de zoektocht naar de juiste. Al wat biologen en psychologen vinden, zal zich in het onbewuste afspelen en het onbewuste werkt natuurlijk zonder dat je dat in de gaten hebt. Liefde valt niet te beredeneren en het is uiterst vermoeiend om keuzes op liefdesgebied altijd terug te willen schakelen naar onbewuste invloeden. Maar, zoals iedereen, ga ik niet de moed verliezen, want naar welke man je ook kijkt – er dient in eerste instantie in ieder geval met die ander een klik te zijn. En pas daarna kun je besluiten elkaar eens in de ogen te kijken met wellicht alle aaardige gevolgen van dien. Moeilijk, moeilijk en moeilijk die zoektocht – maar de ware loopt voor iedereen, en ook voor mij, gewoon ergens rond.


geplaatst door Rianne - 2998 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl