Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 29 april 2018

Regrets

Regrets volgens Wiki = negatieve gevoelens over eigen handelen en gedragingen in het verleden. Ooit heel mooi bezongen door Edith Piaf met het lied Non je ne regrette rien. Een helemaal uit het hart gegrepen lied en Edith Piaf had natuurlijk best het een en ander meegemaakt. Haar lied gaat echter eerder over wat anderen haar hadden aangedaan dan wat zij zelf aangedaan zou hebben. En dat is een iets aardiger vertaling van het woord regrets dan de vertaling die Wiki aan het woord geeft. Edith Piaf als echte Parisienne zal wel gelijk hebben met haar weergave van de betekenis van het woord regrets. Maar beide betekenissen van hetzelfde woord – regrets- is ook meteen een moment voor zelfreflectie. Hebben in het verleden een of meer mannen mij vervelend behandeld. Ja – natuurlijk zou ik bijna zeggen. In de loop van je leven valt zoiets niet dan wel nauwelijks te voorkomen. Hebt u ook wel eens het idee gehad dat u door een lief opgeworpen luchtspiegelingen aan het najagen bent, in de hoop en in de verwachting dat het de werkelijkheid zal blijken te zijn? En het blijken toch slechts altijd luchtspiegelingen te zijn geweest. Wie heeft dat op liefdesgebied niet meegemaakt?! En komt een mens daar weer overheen – ja dat moet je wel. Het leven gaat verder, of je nu verdriet hebt of niet. En heb ik wel eens een of meerdere mannen vervelend behandeld? Ja – dat ook natuurlijk zou ik bijna zeggen. Als je van binnen aanvoelt en als blijkt dat er geen enkele kans is dat de verliefde bui ooit over zal gaan in echte liefde, dan zit er niet anders op dan dat gewoon te delen met de ander. Je op het standpunt te stellen dat wat geweest is, is geweest – sans regrets – en dat het beter is ieder de eigen weg te gaan. Is dat wel eens hard aangekomen bij een of meerdere mannen? Ja – natuurlijk zou ik bijna zeggen. En hoe staat het dan verder met de herinneringen aan dat alles? En daar zit ik even met een gevoels raadsel. De mannen die vervelend tegen mij waren, lief ik nog steeds een beetje en ze blijven voor altijd in mijn herinnering. En de mannen waar ik vervelend tegen geweest ben, lief ik ook nog steeds een beetje en ook zij blijven voor altijd in mijn herinnering. Een dualiteit die niet te verklaren is; een terugval op mijn karakter. Als een man vervelend tegen mij is geweest, dan is hij in principe het niet waard om ook maar een flintertje van mijn geheugen in beslag te nemen. En toch gebeurt dat. Gelukkig zijn het slechts enkelen geweest – monogaam en voorzichtig persoon als ik ben – dus ook niet zoveel herinneringen. Alle herinneringen zijn van mij, zijn strikt privé en ik ben niet van plan die ooit met wie dan ook te delen. Maar zo nu en dan en bij tijd en wijle flitst onweerstaanbaar voor mijn ogen voorbij die ene, ergens rondlopende, uitzondering die de regel bevestigt. De man waarbij het niet lukken wil hem weg te stoppen in mijn herinnering, in het geheugen waar ik zelf de sleutel van bewaar. Tijdverspilling? – regrets is het juiste woord. Sommige karakters zijn anders en blijven daardoor zo vreselijk interessant. Ach wie weet – is hij een risico?- wellicht. De man is een uitdaging? – zeker. De man is onmogelijk? – zeker niet – ach, ik zie wel – de tijd zal het uitwijzen.


geplaatst door Rianne - 2844 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl