Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

vrijdag 20 april 2018

Tot de dood ons scheidt...II

Ja, relaties. Hoe dat allemaal kan gaan. Wat willen mensen? Wat verlangen mensen? Wat moeten ze met elkaar? En in elk daten ligt altijd al die lading. Ik had er in het vorige blog al over. Wat willen mensen? Wat verlangen mensen? Wat moeten ze met elkaar? Ik had het er al over hoe sommige mensen tegen alle verdrukking maar jaren bij elkaar blijven hangen. Wat er dan speelt. Wat is het?Verlamd door angst voor eigen benen? Of is het de buurt, de familie, de kinderen? Of elkaar geen pijn doen? Tja, wat is er al niet wat ze in een eerlijke en wederzijds respectvolle beslissing tegenhoudt. Waarin je elkaar in de ogen kijkt en zegt en voelt, het is voorbij. Dat is natuurlijk ook pas echte liefde in mijn ogen. Als je het ‘niet meer samen’, ook samen in het afscheid kan delen. Maar sommigen kunnen dat niet. Ze kunnen het echt niet. Dat heeft niks te maken met zwakte of een kracht. Dat zijn lege woorden. Wel dat hun angst groter is dan hun verlangen. En zo elke maar dreigende twijfel met geweld wordt weggedrukt. O, ja, als ik dan toch moet kiezen, doe mij dan maar van die complexe vechtrelaties, die elkaar al jaren de hersens inslaan. Dat is bepaald niet uit veiligheid of angst voor alleenheid, maar in feite therapeutisch, juist in al die ruzies, in wederzijds gebruik, zonder dat ze dat door hebben. Kijk, en die daarmee zo juist wèl een enorme bijdrage leveren aan wederzijdse ontwikkeling op weg naar vrijheid. Altijd wel weer jammer dat er in die periode dan toch kinderen komen. Zitten die er weer mee te kijken. Moeten later ook weer door een hoop shit heen. Nou, het is allemaal wel drama zeg. Zoals ik er hier over schrijf. En we zijn nog niet eens compleet. Maar zijn er dan toch ook geen gewone, leuke relaties? Waar ik ook heel blij van wordt, een glimlach krijg? Dat ik zie dat mensen groeien en bloeien van elkaar, dat ze met elkaar nog groter groeien dan ze op zichzelf ooit kunnen zijn?
Joepie. En die dan ook onmiddellijk, als de vaart eruit is, daar ook niet in tegenstreven, maar vanzelfsprekend al in liefde scheiden en zo gewoon in alle vrijheid dan weer verder gaan.
Liefde. Altijd moeilijk woord gevonden. Maar ik denk dat we zo in de buurt komen.


geplaatst door Parlante - 4220 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl