Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 22 april 2018

Verdwalen.


Dit weekend ben ik naar Elfia geweest. Na maanden creatief te zijn en mij te verbazen dat ik een kostuum kan maken, was het zover. En ja ben nog nooit zoveel op een foto gezet. Het was bij Harmelen en nee ik heb het met behulp van googlemaps gevonden. Niet achter de rattenvanger aan maar via de satelliet.


Sinds ik googlemaps ontdekt heb ligt de TomTom werkloos te zijn. Het gebruik is gelijk al geeft TomTom aan hoe de rijbanen lopen en hoe hard je mag. Ook de vrij gegeven flitspalen verklapte die. Echt wel handig om blauwe ergernissen buiten de deur te houden Navigatie , een trouwe pratende metgezel. Handiger dan tijdens het rijden allerlei vage route schetsen vast geplakt op het stuur. En als de TomTom niet was uitgevonden had ik zeker een schoolbordje op het stuur gemonteerd.


Om iets van het gezinsgevoel tijdens de lange ritten te houden hadden de kinderen de stemmen een naam gegeven. Hun voorkeur lag bij een vriendelijke vrouwenstem die Truus door hun genoemd werd. Hoewel Truus hier net als Melanie Edwin etc. een eigen betekenis had, voor derde had de naam een andere lading en toen ik iemand vertelde dat Truus aangaf gearriveerd te zijn kwam dat op een vinnige opmerking te staan. Woorden kunnen onbedoeld scherper dan een mes zijn.


Nu moet je niet 100% op navigatie vertrouwen. Zo is een paar jaar geleden in Eindhoven iemand een voetgangers trap afgereden omdat de TomTom dat aangaf. Nadeel van de TomTom is ook dat er met regelmaat een update nodig is en om de zoveel jaar het apparaat vernieuwd moet worden. Googlemaps is een app en als functionaliteit verhuisd die mee naar de nieuwe smart met alle andere mobiele werkplek apps.
Beide geven helaas niet meer info dan strikt noodzakelijk. Bedoel een wederkerig gesprek zou leuk zijn en soms spiek je of ze niet slapen. Bij een misser gaan ze over tot een meer bekende actie. “probeer om te keren”. Kalm blijft het aan een stuk herhalen wat te doen niet reagerende op de bestuurder die vraagt of het wel goed is aan gegeven en om even stil te zijn. Dat is vertrouwd. Als het in de liefde niet lukt kan ik altijd nog verkeerd gaan rijden. Navigatie systeem is een goede tool om je leren te beheersen. Tegenwoordig hoor ik, op nog niet bekend terrein, ook de term” ik kan u niet verder helpen” Tja ga goed voorbereid op weg betekent ook de wetenschap dat ergens je nog eigen inzicht nodig hebt.

Van de week zat iemand om de tomtom verlegen. Hoewel de route eenvoudig was en de 2 afslagen onderweg al had opgeschreven durfde de persoon het niet aan. Bang opbiechtend dat die altijd de weg kwijtraakte en zoveel moeite had met oriëntatie. Dat zelfs de bus en trein pakken een opgave was en deden verdwalen. Ik breng je wel besloot ik en als je klaar bent haal ik je wel op. De spanning viel weg verheugd en opgelucht dat ik in plaats van de Tomtom reed. Van zoiets geniet ik. Zelf rij ik ook weleens verkeerd maar dat komt meestal door slordig typen en bracht mij onlangs naar een groot industrie terrein 30 km verder in plaats van een bijna gelijknamige straat. Ik had een N vergeten en te haastig op ok gedrukt.


Verdwalen de weg kwijt raken stuurloos raken. Op de weg valt het mee maar in de liefde zie ik door de bomen het bos niet meer en verdwaal altijd. Mis de afslag rij verkeerd en om. De bestemming bereik ik eigenlijk nooit en helaas ik kan u niet verder helpen klinkt al te vaak. Probleem in de liefde is dat je altijd alleen je eigen navigatie hebt. Nu zijn er wel routekaarten van goed bedoelende dating coaches vage schetsen en schoolbordjes, maar dat zijn voorgeschreven instructies en bij files en wegomleidingen houdt het op. Laat staan alternatieve routes voor als je nu eenmaal niet een bolide hebt om de snelweg in datingland te teisteren. Daarbij mis ik ook te node de snelheidsaanduiding de flitspalen de juist te nemen rijbaan eigenlijk alles om goed en netjes te rijden. Hopeloos. Frustie. Soms denk ik dat het maar beter is om in datingland op mijn driewieler op het stoepje voor het huis te blijven. Veilig voor mij en de omgeving maar ja de verte lonkt de spanning van de overkant en verderop en nog verder daar in het bos met al die bomen. Ik wil graag dwalen en verdwalen echt geen probleem maar oh zo graag met een lieve echte navigator die samen met mij al dan niet de weg uit het bos weet te vinden. Zolang we elkaar hebben en eigen inzicht mag, is het engste bos een mooie route om te ontdekken.
Indi.

 


geplaatst door Indi - 4591 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl