Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 6 mei 2018

BackOnTrack

Back on track of eigenlijk duurt het nog wel een tijdje voordat ik weer back on track ben. Teleurstelling nummer zoveel achter de rug en eigenlijk heb ik geen enkele zin in partnerzoeken. Niet dat er te weinig aanbod is, eerder een teveel aan aanbod en allemaal hele aardige, geschikte mannen. Maar mijn hart zit er (nog) niet bij. Ik kan geen enkel enthousiasme opbrengen voor een zoektocht naar een date. Of enthousiasme voor het maken van een ontmoetingsafspraakje ergens. Komt wel natuurlijk. Ik weet alleen niet wanneer dat terugkomt. De laatste misère heeft duidelijk veel te diep ingegrepen in mijn wezen en daardoor ook in mijn bestaan. Ik reageer altijd snel lichamelijk op echte vervelendheden in het bestaan. En het begin van het einde kondigde zich aan met dat ik mij een aantal dagen achter elkaar blijvend semi-grieperig ging voelen zonder de eigenlijke kenmerken van griep te hebben. Zoiets is voor mij een duidelijk teken en dit keer kostte het weinig moeite om erachter te komen waar precies de problemen lagen. En toen gebeurde het zoveelste onuitsprekelijks, waarna het tijd was om even heel kort hem voor te houden hoe het gebeuren van de afgelopen tijd op mij was overgekomen. Mijn daaruit voortkomende gebrek aan vertrouwen was meteen reden om er gewoon een punt achter te zetten. De gedachte dat dezelfde vreselijke situatie waarschijnlijk nog heel lang door zou zeuren, kon ik absoluut niet meer aan. Verbeteringen in de situatie had ik al bij herhaling niet gezien en/of de verbeteringen werden om onbekende redenen geblokkeerd vanuit richtingen waar ik geen zicht op had en ondanks vragen geen duidelijkheid over kreeg. Beslissing genomen en daarna begon het geworstel met de spreekwoordelijke kater van zoiets. Als volstrekt alcohol-loos persoon komt dan toch opeens de wens omhoog om een goede fles soldaat te maken. Dat doe ik dan bij voorkeur binnenshuis want meestal sta ik na twee glaasjes witte wijn vrolijk op elke vindbare tafel te dansen. Daardoor is het nuttigen van die fles buitenshuis geen optie. Het plaatselijke dorpshuis ziet mij komen met zoiets. Je wilt je verdriet niet overal exhibitionistisch uitdragen; met dat dorpsmensen nooit wat vergeten. Nu gebeurt het mij maar eens in de twintig jaren dat de verdriet gevoelens zo groot zijn dat er een fles doorheen gaat, dus dat valt wel mee. Tijdens mijn studie is mij dat voor de eerste keer overkomen. Ik paste toen samen met een jongere broer op het ouderlijk huis. Mijn broer zag wat er aan de hand was en wist meteen wat ik nodig had. Hij stak het haardvuur voor mij aan, zette een paar stoelen voor ons er bij. En schiep voor mij een heel relaxte, rustige en prettige sfeer. Daarna maakte hij een Cuba-libre voor mij klaar. Hij is Delftenaar en de overvloed aan mannelijke studenten daar geeft klaarblijkelijk meer drankkennis. Ik had nog nooit een Cuba-libre geproeft, maar dat ging er goed in. En wat had ik opeens veel te vertellen aan broertje en veel te vragen. Het hielp wel en het liefdesverdriet versimpelde danig. Afgezet tegen de werkelijkheid was het slechts een levensdruppel. Later op de avond en een X aantal Cuba-libres verder weet ik echt niet meer hoe ik alle trappen omhoog en mijn slaapkamer heb kunnen vinden. De volgende ochtend werd ik daar wel wakker, dus het moet toch gelukt zijn. De zware kater die ochtend was voldoende om verder volstrekt drankloos door het leven te gaan. Tot nu dan toch weer. Maar dit keer was het gewoon een fles witte wijn. Ik moet zeggen dat ik van de wijn geen kater voorbij heb zien komen. Wel een behoorlijk lang aanhoudende en telkens terugkomende giegelbui. Heel gezond om over de situatie, over de ander en over jezelf te lachen en ook dat helpt. Back on track – weet alleen niet wanneer. Nooit meer??


geplaatst door Rianne - 2732 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl