Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 20 mei 2018

Dromen

Dromen zijn bedrog, wordt zo vaak gesteld. Maar waarschijnlijk is die uitdrukking ooit voortgesproten uit het brein van streng christelijke medelanders die zich vanaf hun prille bestaan hebben toegelegd op het uitroeien van elke vorm van creativiteit en speelsheid. De zo beruchte en dwangmatige puur Nederlandse mentaliteit om iedereen die met het hoofd boven het maaiveld uitkomt, een kopje kleiner te willen maken. De tyranie van de massa waar vaak in Nederland geen ontkomen aan is. Wat is er fout aan dromen in alle speelsheid? Dromen over de toekomst, dromen van een nieuwe baan en dromen over de nieuwe partner die zo graag gezocht wordt om dit leven wat aangenamer te maken. Dromen hoeven helemaal geen bedrog te zijn. Dromen geven kleur, swingende muziek en vrolijkheid aan het leven. Sterker nog – zonder dromen over de ideale partner wordt het zoeken naar de nieuwe partner een stuk lastiger. Je zult toch van binnen in alle redelijkheid een bepaald beeld moeten hebben gevormd van degene die je zoekt en hoopt te vinden – is het niet?! Een beeld van zijn uiterlijk en een beeld van zijn innerlijk. Een beeld dat je voor jezelf gevormd hebt op basis van ervaringen van kindsbeen af aan. Dromen zijn geen bedrog – kunnen geen bedrog zijn. Alles wat een mens kan dromen te zijn, is inmiddels – gedeeltelijk – werkelijkheid geworden. Neem de voortbewegingsmogelijkheden van de motor bij de boot, auto, trein, vliegtuig, luchtballon, raketten, motoren en Segway (een van mijn meest favoriete vervoermiddelen). Hoeveel mensen konden zich zoiets voorstellen/droomden daarover in alle voorafgaande eeuwen dat alleen gebruik werd gemaakt van het paard en de wind voor voortbeweging? Behalve Michelangelo – dan. En Jules Verne met zijn telkens zo mooi neergezette toen nog zeer futuristische technische mogelijkheden. En mijn held Nikola Tesla. Eenlingen in de massa. Met voor hun ogen versnelling in verplaatsing dat altijd leidt tot maatschappelijke veranderingen en -verbeteringen. Hetzelfde geldt voor dromen over de zo gewenste nieuwe partner. Dromen geven de oplossing en het succes. Ieder mens wil zich toch gewoon thuisvoelen in de aanwezigheid van de nieuwe partner – is het niet? Ieder mens zoekt een met hem/haar overeenkomende ander. Dromen van de man waar ik tegenaan ga liggen, die een arm om mij heenslaat, mij koestert en beschermt. Een man met een luisterend oor en bereid ook zijn gedachten en ervaringen te delen. Een man die stevig in zijn schoenen staat en wij samen vrienden kunnen zijn. Zouden er lichte drempels zijn – dan worden die toch altijd in de loop der tijd gladgestreken doordat je als partners-in-de-liefde naar elkaar toegroeit. De man die mij waardeert, die mij alle vrijheid van gedachten gunt en die daardoor in staat is om van mij alle affectie en liefde alleen voor hem te verwerven. Dromen zijn geen bedrog, maar de spiegel van de werkelijkheid.


geplaatst door Rianne - 1266 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl