Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 13 mei 2018

Emoties

Beslissingen nemen mede op basis van emoties zou onverstandig zijn. Maar zou het niet zo kunnen zijn dat het nemen van liefdesbeslissingen altijd gepaard dient te gaan met een behoorlijke dosis aan emotie? Emoties geven de warmte, de gevoelens en de drive eerst om de ander op te merken, dan om werkelijk wat in de ander te zien en vervolgens om ervoor te zorgen dat je wat meer met die ander kennis zou willen maken. Waarna de emotie en de wens komt om van die relatie werkelijk wat te willen maken. Emotie is de drijfveer voor het zoeken naar de juiste partner en ook voor het vinden van de juiste partner. Zonder emotie valt dat slagveld van verliefdheden niet te betreden en ieder mens zou zich daar dan hopeloos verloren in voelen. Pas als de wensen duidelijk zijn en de positieve emotie daar is, zal het pas mogelijk zijn om de juiste te vinden en om samen dat veld van affectie uit te rekken en het voor allebei te laten voortduren zo lang als maar mogelijk is. De zoektocht naar een partner is echt niet mogelijk zonder enthousiasme, zonder openheid, zonder vertrouwen, zonder blijheid en zonder opkomende verliefdheid. Het opvangen van bepaalde prikkels die de ander je ongemerkt toezendt en die ook nog zodanig zijn dat ze door jou opgevangen worden. Daarna de neiging niet te kunnen weerstaan om juist naast of bij die ander plaats te nemen, hem te bekijken, lichtelijk te beoordelen en daarna om te besluiten dat je hem wat beter wilt leren kennen. Het langzaam aanvoelen en horen wie de ander is en waar de ander voor staat om dan te besluiten dat het aangenaam zou zijn om juist bij die ander even langer te blijven. Terwijl tegelijkertijd al het andere mannelijk aanbod veel minder interessant gaat lijken. Momenten samen die alle potentie in zich hebben om langer, en wellicht zelfs veel langer, dan even of een korte periode bij elkaar te blijven. Vertrouwen in je eigen beoordelingscapaciteiten en het kunnen gebruiken van die capaciteiten voor het spotten van die ene man en het krijgen van de juiste emotie bij die man. De hoop die langzaam tevoorschijn komt en dat ontstaat door de positieve reactie van de ander op jouw aandacht. De blijdschap bij het vinden en nader kennismaken met een bevriende ziel. De man waarbij het lijkt alsof het denken en het praten via dezelfde lijnen verlopen. Dan kunnen er nog een behoorlijk aantal verschillen bestaan tussen hem en mij – maar het contact met elkaar is probleemloos, vrolijk en opbouwend naar beide kanten toe. Wat vertrouwen laat groeien, waarmee de gezamenlijke weg vooruit geplaveid gaat worden. En dat is nu precies waar iedereen, en ook ik, telkens naar op zoek is. Het aanvoelen van, het krijgen van de juiste emotie bij en het soepele voortgaan van een eerst contact met alleen die ene andere. Wat de potentie in zich heeft om uit te lopen op het vinden van de meest succesvolle match die voor jou mogelijk is en voor het grijpen is. Een man die er anders uit kan zien en andere gewoonten kan hebben dan je in gedachten had. Maar een man die er is voor jou en waar jij, van jouw kant, er ook voor wilt zijn. Zoekt niet iedereen daarnaar? Emoties – een mens kan niet zonder in de zoektocht naar de juiste match.


geplaatst door Rianne - 2675 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl