Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

donderdag 10 mei 2018

Hemelvaart.....

Het is Hemelvaart. Ook voor de auto…..
Dochterlief keek al weken uit na een lang weekend in Hengelo. Een al een paar jaar durende vriendschap wat met regelmaat om een autorit van hot naar her vraagt. Ook vandaag. Gelukkig is het vandaag niet druk ook al is het Hemelvaart. Stil hoopte ik de drukte voor te blijven en nog ergens een wandeling in het bos op de terugweg te maken. Een dierbaar stuk natuur waar ik uit persoonlijk respect al een tijd niet ben geweest maar wel behoefte aan heb. Te meer daar ik uit respect in omzicht ook iets anders wil volbrengen. Wat is persoonlijk en moeilijk maar het moet. Ik weet mij gesteund. Maar te meer ik denk hoe, des te moeilijker ik het vind worden en te hoogte van Deventer besluit ik op de terugweg maar gewoon door te rijden. De mobiel gaat. Omdat ik nu eenmaal altijd standby moet zijn en nog 20 minuten van het einddoel af ben besluit ik van de snelweg af te gaan en even terug te bellen. In de bocht geeft de auto de geest. Wat ik ook schakel geen meter wil die rijden ondanks het verheugende geluid van de moter. Op een druk kruispunt. Met enige moeite krijg ik hem op een busbaan geduwd. Ik smeek in een schiet gebedje, het helpt. Een echtpaar komt uit het niets en schiet te hulp. Samen duwen we de auto 500 meter verder een carpool plaats op. Blij dat de medische zorg bezig om mij zelf aan de praat te houden mij niet ziet. Stuk. Ik ben die mensen dankbaar voor hun hulp en zorgzaamheid bij mij blijvend nadat ze hoorde waarom ik buiten adem was. Mooie lieve mensen.
Daar staan we dan voor bij Deventer ontdek ik. Achter mij de IJsel voor mij de Mac weet ik de pechhulp duidelijk te maken. Op de achtergrond klinkt “probeer om te keren” het dringt niet meer tot mij door. Dochterlief wordt opgehaald. Ik zucht blij, die is veilig en kan haar weekend beleven. De pechhulp auto komt samen concluderend dat dit het einde is. De stoffelijke resten gaan op transport. Waarnaar toe vraag ik? Verbijsterd verneem ik daar waar ik nu juist nee tegen heb gezegd. Ik sputter we staan voor bij Deventer? Hij overlegd maar het plan blijft ongewijzigd. De opgeladen auto en ik gaan naar de plaats waar ik niet wil zijn. Erger nog zowat in de achtertuin waar ik helemaal niet wil zijn. Vervoer is verder geen probleem ik krijg voor een paar dagen een vervangende Renault waarna ik hem weer terug moet brengen. Zoveel druk wordt mij te veel. Golven van misselijkheid gieren door me lijf. Ik vlucht een vriend bellend om mij te redden. Mij naar het station te brengen. Ik wil weg uit deze nee plaats. Na een bak koffie en wat geruststelling brengt hij mij weg. Passerend de Kus een monument op mijn bucketlijst. Nee ik ben er niet klaar voor. Nimmer ben ik er klaar voor wel ermee. Aan toeval heb je niets als het geluk tegenzit. Ik moet te rade ik kan er ook met mijn verstand niet bij. Dankbaar voor het goeds wat mij vandaag wel is overkomen. Ja ook deze dag is een juweeltje ook al is die ruw.
Indi


geplaatst door Indi - 4527 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl