Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
woensdag 30 mei 2018

mijn bijzondere buurt

Ik woon in een mooie buurt. Een fijne buurt. Een warme liefdevolle buurt. Geen buurt waarbij mensen in de voortuin de dag doorbrengen maar wel waar groeten altijd iets extra’s heeft. Waar je ongevraagd elkaar helpt of onverwachts bloemen krijgt. Een sociale buurt niet alleen door het type woning. Ieder huishouden heeft een verhaal. Die verhalen geven een bijzondere binding. Ook mijn verhaal. We dragen elkaar. Juist daar waar “het eigene” delen mooi en bijzonder maakt. Alles wordt besproken lief en leed en ook daten passeert de revue. Spontaan omdat we elkaar weten. Vrij van oordeel en verplichting. Controle in zorgzaamheid naar elkaar. Buurt counseling het keukentafel gesprek op straat en voor daar waar nodig bij het koffiezetapparaat.Door bijzondere gebeurtenissen is die band gegroeid vast mede oorzaak waardoor dit mogelijk is. Het voert mij terug naar mijn actieve leven waarin sterke buurten een politiek thema waren en onderdeel van onderzoek vormde. Voor mij voorbij...

Mijn woning was, op zoek naar rust, een lot uit de loterij vooral omdat het ook direct aan een natuurgebied grenst. Uiltjes en eekhoorns in de bomen vossen en wezels in de brandgang en minder gewenste gasten uit de zoom van het bos. Wat ontbreekt is water. Wanneer er wel water is haalt het met video’s het landelijk nieuws. Toch voltrekt zich ieder jaar een wonder. Uit alle hoeken en gaten komen piepkleine padjes op weg naar het natuurgebied, waar een ondiepe afwatering de grens met de snelweg aangeeft. Een wonderlijke zorgzaamheid van een dier dat het kroost met kostbaar water, waar ze het ook vandaan halen, het leven geeft. Verbindingen onder de snelweg door zorgen dat het kroost de mogelijkheid heeft verder te trekken naar vochtigere gebieden om ze volwassen te laten worden. Hierna keren ze terug naar de zandvlakte en de achtertuinen waar het leven zo hard is om nageslacht voort te brengen.


Een levenscyclus die aan het onvoorstelbare grenst. Bedoel ecologisch zou je verwachten dat het dier bij het water bleef waar alles voorhanden is en minder moeizaam gaat. Toch zoekt het de moeilijke weg, een leef en paringsgebied zonder open water. Ik bekijk mijn eigen zoektocht in de liefde. Het lijkt erop, de moeilijkste weg in de schraalte. Ondertussen de warmte delend in de buurt en daar gehecht aan zijn.


Een buurt die weet heeft dat mijn auto het heeft begeven. Dat ik van het begrip auto af wil. Op de fiets kan ik ook overal op tijd zijn. Ik moet alleen wat eerder vertrekken. Ze begrijpen dat ik een boot wil. Voor mijzelf. Voor rust. Dat ik stop met rijden van hot naar her. Dat het voor heel veel beter is om geen auto te hebben en er af en toe toch uit te zijn. Om stil te genieten en draagbaar te houden en onmogelijke dingen zo te houden. Een kleine man een kleine wereld. De garage op de hoek van de buurt, waar mijn auto zijn laatste rustplaats heeft gevonden, vond het geen gek idee. Ik moet beslissen om definitief afscheidt van het vehikel te doen. Twee weken geleden is de trouwe vierbander, met stille diplomatie, uit de no go zone naar mijn garage gebracht. Blij dat ik hem niet ter plaatse hoefde te laten maken en op te halen. Zijn laatste rit was op een mammoet ambulance. Eind goed al goed.


Nou…. Mijn wens…..
Sinds afgelopen weekend staat er een boot voor mijn huis…
Stilletjes in een nacht neer gezet. Eigenaar onbekend.
Ik droom en mijmer. Wat een bijzondere buurt….

Indi.


geplaatst door Indi - 1894 keer gelezen

beoordeeld 4/5 (3 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl