Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
zondag 13 mei 2018

Verliefd op mijn gitaar

Nou ja, eigenlijk niet eens op mijn gitaar, maar op alle gitaren. Al moet ik zeggen, sommigen hebben wel mijn voorkeur. Dat zijn de klassieke gitaar en de elektrische gitaar. Die laatste is de vondst van de eeuw. Gekunsteld geluid, zou je zeggen, via elementen, snoeren en versterkers. Een totaal geëlektrificeerd verhaal. Màg het eigenlijk niet mooi vinden. Maar, o, wat raken ze me, die gitaren. Een goeie hardrocksolo of keiharde grungy akkoorden, tsjonge, wat komen die soms binnen. En dan heb ik het niet over punk, of er maar een beetje op los raggen. Nee, goed opgebouwde, symfonische rock, met mooie intro’s, liefst op klassiek gitaar, en dan ineens, met een klap van de drum, helemaal los te gaan. Het zachte intro overgaat in een muur van massieve akkoorden. Waarin je onder water dat zelfde thema nog hoort verder gaan. Ja, hardrock. Ik hou er van. Het maakt iets in me los, wat ik niet helemaal kan peilen. Maar maakt me erg gelukkig. Echt onder de mensen. Met in het centrum steeds die gitaar. Wat is er toch met dat instrument? Overal waar ik kom, en ik zie er eentje staan, gaat er al een klein schokje door me heen. Wil ik hem even vasthouden. De vorm, het vrouwelijke daarin, de zachtheid, de wachtende schoonheid. Wachtend op die speler die hem tot leven brengt.
Ik heb zelf een hele mooie. Een handgebouwde klassieke. Hij is prachtig. Bij elk akkoord val ik stil. Te mooi om waar te wezen. Verlangen naar meer. Elk akkoord, of maar één noot, vertelt al zijn verhaal. Waarvan ik het eind wil weten. Ik speel, verdwijn daarin, hèt speelt, mijn hele zelf dat raakt verloren. Het lijkt oneindig door te gaan. Wie weet in de muziek ons aller dood misschien voor even overstegen.


geplaatst door Parlante - 3279 keer gelezen

beoordeeld 3.33/5 (3 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl