Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 24 juni 2018

Cultuurverschil

Omhelzen, troetelen, kussen, vrijen, samenzijn, en alle andere uitdrukkingen voor het omschrijven van de liefde van twee personen voor elkaar, zijn echt woorden van alle eeuwen en van over de hele wereld heen. Waar mensen wonen vinden mensen elkaar lief en/of doen er in ieder geval alles aan om de geliefde te vinden. Gelukkig en net zoals alle mensen aangesloten op deze site – ben ik niet afhankelijk van de hele wereld om de juiste man te vinden. Ik hoef uitsluitend rond te kijken in vrijgezel Nederland en hoogstens in Nederlandstalig België. Phoe – de zoektocht een beetje beperkt tot het Nederlands sprekende deel van de wereldbevolking. Hoewel merkwaardig genoeg de zoektocht in dat Nederlandse gebied net zo lastig lijkt te zijn als het zou zijn als je over de hele wereld zou gaan zoeken naar juist die ene geschikte man. Voordeel is wel dat het Nederlandse gebied betrekkelijk makkelijk te bereiken is van oost naar west en van noord naar zuid. In een kleine 2,5/3 uren kan ik vanuit mijn dorpje met de auto in elke uithoek van Nederland staan en heb dat ook vaak gedaan. De enige moeilijkheid ontstaat bij de eilanden. Een boot zorgt altijd voor vertraging. Net als de Maasponten in mijn gebied – zeker als ze niet werken. en een omweg van 10 km meer naar de dichtstbijzijnde brug gemaakt dient te worden. Maar ja – daar kom je als mens ook weer overheen. Zoeken in het Nederlandse gebied geeft tenminste het voordeel van een man met globaal genomen dezelfde achtergronden. Als het goed is, is er dan geen sprake van enig cultuurverschil. Hoewel – toen ik ooit vanaf de randstad om een man verhuisde naar de Nederlandse streek waar ik nog woon, werd mij direct duidelijk gemaakt dat er op die kleine afstand wel degelijk sprake was van veel cultuurverschil. Voorbeeld - toen ik in het prille begin een keer opgewekt de douche uitwandelde met alleen maar een iets te kleine handdoek om en, op zoek naar bewonderende blikken van mijn man, vrolijk de trap afliep onze woonkamer binnen, kreeg ik de schrik van mijn leven. Op de bank zat zijn moeder mij te bekijken – onverwacht, onaangekondigd binnengekomen via de achterdeur. Ik wist niet hoe snel ik terug de trap op moest komen om het nodige aan te trekken. Het bleek dat zijn familie gewoon was zomaar onaangekondigd via de achterdeur binnen te lopen, en dat een paar keer per week – wegsturen werd gezien als belediging. Zoiets had tijdens onze verkeringstijd nooit plaatsgevonden – ik was daar helemaal niet op voorbereid. Waar ik vandaan kom, wordt beleefdheidshalve altijd – door familie, vrienden en zelfs door buren – tevoren gebeld of een bezoek uitkomt. Met zijn moeder is het daarna nooit meer goed gekomen -V r e s e l i j k. Zo zijn er nog een paar van die gewoonten waar je als randstandter echt aan moet wennen – carnaval bijvoorbeeld, het gilde. Maar ook cultuurverschillen kunnen gekanaliseerd worden – sinds bovenomschreven verrassing deed ik de achterdeur altijd op slot – om maar een voorbeeld te noemen. Voor plaatselijken was het even wennen om bij de voordeur aan te moeten bellen – maar het wende wel. Bij een buitenlander zijn cultuurverschillen nog wat lastiger op te lossen, heb ik altijd gedacht. Wat de Nederlandse man betreft denk ik dat ik inmiddels alle cultuurverschillen al ken en de baas ben geworden. Ik verwacht wat dat betreft geen verrassingen meer bij een geliefde.


geplaatst door Rianne - 1204 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl