Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 1 juli 2018

business-deal

Love is a game wordt wel eens gezegd en dat is altijd een goede reden om te bekijken of dat werkelijk zo zou zijn. Het zal in ieder geval slaan op de verschillende stadia van de liefde. Het begin stadium dat een lief gezien wordt en gewonnen dient te worden, het stadium dat de liefde gevierd wordt en het eventuele stadium dat de liefde naar z'n einde loopt. En dat laatste stadium sla ik het liefst helemaal over – zo vreselijk veel echtscheidingen gezien in mijn 42-jarige juridische loopbaan. Zelfs afgelopen week nog het plots – om een oude liefde van hem – opengebroken 35-jarige huwelijk van mijn huishulp terug begeleid naar een gewoon weer gelukkig samenzijn. Ik wil niets meer met echtscheidingen te maken hebben – en zelfs daar niet meer over denken of over filosoferen. Niets zo interessant als een mens – en zeker een mens in crisis-situaties. Eigenlijk is de uitdrukking dat de liefde een spel is, ook redelijk beangstigend – want een spelelement impliceert toch een luchtigheid naast een niet-serieus bezig zijn. De liefde als onderdeel van de gokwereld – je wint een paar en je verliest er een heleboel. Ik kan meegaan met de gedachte dat de tijdsperiode van het vinden van mijn lief kan vallen onder de term – a game ofwel een spel. Maar dat stopt, wat mij betreft, op het moment dat het met die man wat serieuzer aan het worden is. Dan is het spelelement volledig verdwenen en zie ik het liefst dat langzaam naar elkaar toegewerkt wordt. Life is too short for us to keep important words, for instance 'I Love You' locked in our hearts – en hoe waar is dat op een bepaald moment in een relatie. Een man, al 30 jaren gelukkig getrouwd, kwam met de volgende omschrijving – waar ook iets voor te zeggen is. Love is a business deal that evolves into a selfless obsession and works as this – At first: 1. I will deliver the sex you require in return for continued loyalty, attendance and attention. 2. I will display my personality so long as you accept and celebrate it. 3. I will support you, if you support me. 4. I will communicate nice with you as long as you communicate nice with me. 5. I will share your interests if you share mine. En als de relatie stevig en volwassen geworden is – In the end: 1. I know that you have human sexuel needs and I commit to releaving you. 2. I accept the anomalys in your personality because you tolerate mine. 3. I support you because I care. 4. I will talk to you nice because I always get the same back. 5. I look forward to sharing more quality time with you because it is always fine. Waarna kort gezegd alles op het volgende neerkomt – In the beginning love is a trade-off and we decide if we are receiving what we need from a relationship. In the end love becomes a mission of service – we simply look after the happines quota of our partner. Dat iedere lezer zijn/haar gedachten maar eens over de liefde als business-deal wil laten gaan. Ik hoor de commentaren wel.


geplaatst door Rianne - 1238 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl