Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 8 juli 2018

Gevoelens

Gevoelens van liefde voor een man is, als dat bij mij bij grote uitzondering eens verschijnt, aan de ene kant makkelijk te onderkennen en aan de andere kant zo vreselijk lastig om onder woorden te brengen. Of wellicht beter uitgedrukt – het is heel lastig om de liefde te benoemen en te beredeneren naar het waarom van het geheel. Niet dat je als mens overal een waarom voor dient te vinden, maar bij zo'n puzzel als het gevoel van liefde ga je dat automatisch wel doen. Ik tenminste wel – en ik mag aannemen dat anderen daar ook een handje van hebben. Zoek ik niet mijn hele leven lang naar de man die het meeste voldoet aan de blauwdruk die ik in de loop van mijn leven zelf ontwikkeld heb? Een blauwdruk op basis van opvoeding en gekregen levenservaringen. En hoe is het dan mogelijk dat ik ooit uitkom bij zoiets dat te vergelijken is met Lou de Palingboer of Anton Heijboer? Viezerikken die onmogelijk enige band met mijn achtergrond en levenservaringen kunnen hebben. Ik sta vooor liefde dat gebaseerd is op eigenliefde, wat er mede voor zorgt dat ik een man mijn vertrouwen kan schenken, dat ik de liefde van die bepaalde man waardeer en die liefde ook aan hem kan teruggeven. Echte liefde vraagt om vertrouwen, wederkerigheid en openheid – de wens om elkaar steunen, om blij te zijn met elkaar, om samen plezier te hebben, om samen tijd aan elkaar te besteden en om door dik en dun elkaar te helpen en bij te staan. De basis vereisten voor de eerlijke en open relatie die ik zoek. Zijn die vereisten in een relatie met een man niet aanwezig (vergelijking die Lou of die Anton) – dan is dat geen man voor mij. Gevoelens van woede zijn zo gemakkelijk om te beredeneren. Voor het gevoel van verdriet geldt hetzelfde – de oorzaak van je verdriet is duidelijk aan te wijzen en te verduidelijken. Dan komt daar opeens het gevoel van liefde voor een bepaald man – en dan ook nog vreugdeloze liefde. Waarna ik als mens mijzelf om de paar minuten afvraag hoe dat nu toch mogelijk is en waarom dat gevoel juist bij die man tevoorschijn komt. Een vent die zich wentelt in veelwijverij is niets voor mij. Weet u nog van Lou de Palingboer met al zijn vrouwen? En weet u nog die kunstschilder Anton Heijboer met zijn 5 vrouwen? Mannen behept met een diepe minachting voor elke vrouw. Wat kan een mens ook anders verwachten van een persoon met 'boer' in de achternaam. Nomen est omen – is mij ooit geleerd. En dat met alle excuses aan onze oh zo goed geschoolde, veelal heel aardige en hardwerkende Nederlandse agrariërs. Waar zijn de echte mannen gebleven - vertel mij eens heren.


geplaatst door Rianne - 1279 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl