Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 22 juli 2018

GoedHout

Afgelopen week heb ik mij maar weer eens afgevraagd wat liefde eigenlijk is. Naast dat er bekende plaatjes zijn om uit te drukken wat liefde zou zijn, zijn er ook een groot aantal sites te vinden waarop de liefde uitgebreid aan de beurt komt. En merkwaardig genoeg zeggen al die sites allemaal wat anders over de liefde. De liefde valt klaarblijkelijk niet in een paar kernwoorden uit te drukken. Het varieert van de vragen die gesteld kunnen worden, zoals – Is dit liefde of angst, Is dit liefde of ben ik afhankelijk, Is dit liefde of gehechtheid, Is dit ware liefde of heb ik een bepaalde bedoeling, Is dit liefde of offer ik mijzelf op, Is dit liefde of probeer ik de persoon waarvan ik houd te veranderen, Is dit liefde of probeer ik deze persoon te controleren. Ja zeg – zeg ik dan en gaat u maar met mij op zoek naar een betere omschrijving. Als ik een man zou tegenkomen die zich bij het woord liefde alles gaat afvragen wat hiervoor vermeld staat, dan denk ik dat ik het niet lang bij hem zal uithouden. Tot de meest eenvoudige omschrijving die ik heb kunnen vinden van wat liefde is, namelijk de uitdrukking dat liefde is – samen willen zijn en je hart geven. Dat is toch heel eenvoudig weergegeven hoe de liefde werkt en hoe de liefde ook bij een mens van binnen voelt. Als een man werkelijk van je houdt, geeft hij je de nodige zekerheid en hoef je niet naar zijn motivaties te zoeken. Hij zoekt je op, neemt geregeld contact met je op, wil je in zijn armen hebben, verzint leuke dingen om samen te doen en ziet alleen maar jou. Als je bij elkaar bent, voelt het prettig en warm – een gevoel alsof het altijd zo heeft bedoeld te zijn. En gewoon – waar begint de liefde mee. Bij een eerste contact en het gevoel dat het met deze man wellicht wel eens zal kunnen lukken. Een eerste keer elkaar aankijken, aan elkaar voelen, elkaar ruiken, elkaar aardig vinden. Hemel – ik heb bij de laatste waar ik aandacht aan heb besteed toch goed pech gehad. Ik ben opgelopen tegen een man die niet uit het juiste hout gesneden is. Uit het juiste hout gesneden betekent eigenlijk hetzelfde als integriteit. En integriteit wordt omschreven als een persoonlijke eigenschap, karaktereigenschap, van een individu die inhoudt dat de betrokkene eerlijk en oprecht is en niet omkoopbaar. Met daarbij – wat ook zeker van toepassing is bij het daten en bij de liefde – dat een integer persoon beschikt over een intrinsieke betrouwbaarheid, dat hij zegt wat hij doet en doet wat hij zegt, dat hij geen verborgen agenda heeft en zeker ook dat hij geen emoties veinst. Nou – mijn laatste echec heeft mij vreselijk duidelijk getoond hoe ontstellend belangrijk al die punten van intrinsieke betrouwbaarheid bij een man zijn. En zeker hoe belangrijk die intrinsieke betrouwbaarheid bij dat lief – of eigenlijk de totale afwezigheid daarvan bij de man - voor mijn gevoel van welbevinden is. Dus ben ik – in de wetenschap dat het alleen maar beter kan en met goede moed – op zoek naar de man die wel die intrinsieke betrouwbaarheid heeft en dat ook toont. De man die wel van mij houdt en die wel instaat is mij de nodige aandacht te geven. De man die het, net als ik, heel prettig vindt als wij bij elkaar zijn, die het prettig vindt om samen leuke dingen te ondernemen en om samen te praten en te overleggen over van alles en nog wat. Lukt best wel die zoektocht – wordt mij van alle kanten glimlachend toegeroepen. Wellicht dat het dit keer in een keer goed gaat en ik de juiste tref.


geplaatst door Rianne - 1286 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl