Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
zaterdag 7 juli 2018

Haken en ogen

In mijn hoofd speelt “Weet je wat ik wel zou willen zijn? Een bloemetjes gordijn een bloemetjes gordijn” een carnavalskraker uit lang vervlogen tijden. Ik heb niets met carnaval. Ik hoef niet zo nodig drie dagen op mijn dierlijk instinct te leven met afgezette straten omdat de mens in het gunstigste geval terug geworpen op zijn babytijd de weg naar huis kruipt. De ervaringsdeskundigheid als laveloze kan ik op 1 hand tellen en de hulpeloosheid erin en erna verafschuw ik. Drank maakt meer kapot dan je lief is. Ook broeken al is dat tegenwoordig mode.


Nee het liedje zit daar als metafoor van een ontmoeting zonder vervolg. Omdat er toch wel veel haken en ogen aan voortzetting van het contact zaten. Een gordijn heeft ook haakjes die je in oogjes moet doen. En in mijn verzuchting kwam dat lied in mij op. Vandaar. Ik schuw nu eenmaal de spiegel niet om mijn eigen zwakheden te zien. Door ze te accepteren en die kwetsbaarheid durven te tonen is er geen façade nodig. Ze vormen een fundament om open en eerlijk naar een nieuwe liefde te zoeken. Maar ja het zijn wel haakjes voor de ander. The Untouchable in levende lijve. Een bloemetjes gordijn bij al die haakjes bedenken stemt in ieder geval wat vrolijker.


Met eerlijkheid duurt de zoektocht eindeloos en tussentijds een snelle hap is minder waarschijnlijk maar ik snack toch niet. Lijd aan seksuele anorexia nervosa. En ja ik weet wat anne is helaas. De leegte die van de snelle hap uit gaat stemt mij altijd droevig. Ik ervaar daar te veel projectie van eigen belang en oppervlakkigheid in. Ik kan in het algemeen niet zoveel met projectie buiten dat, gebruik ik liever een breder spectrum in contact name dan enkel een scherpe pen in combinatie met de inktpot van een ander. Gepland spontaan ontmoeten heeft voor mij dan ook wel wat. Met de nadruk daarbij op ontmoeten met het juiste gevoel van mogen. Je zelf en de ander. Los van de vraag om elkander.


Van de week ontmoette ik iemand waarbij ik het juiste gevoel kreeg dat intense verlangen te binden. Vorige week bedacht ik hoe het zou zijn om af te spreken bij appie. Het idee sloeg aan en afgesproken werd om elkaar halverwege bij de plaatselijke supermarkt te ontmoeten. Helaas geen appie maar misschien wel koffie. Laagdrempeliger en goedkoper kon eigenlijk niet schertste ze.


Om er op tijd te zijn vertrek ik ruimschoots wetend dat de on-voorzienigheid op de fiets zich eerder openbaart als te voorzien. Ja je eigenlijk een reserve fiets mee moet nemen op een fietskarretje zeker op lange ritten. Vroeger had je voor paarden verversingspunten. Je paard inleveren en een vers paard hopla. De romeinen wisten het belang van ergens op tijd zijn. Ik heb mazzel. Stralend weer dus google volgt mij precies en weet zelfs mij langs de asfalteringswerkzaamheden te lozen. Ruim een uur te vroeg arriveer ik. Voldoende tijd om kwartier te maken. Ik bericht, geen koffiehoek. Door het dorpje lopend vind ik alternatieven. Een klompenmakerij en een kerkje in lieflijk groen. Het valt in de smaak. Helaas is de klompenmakerij buiten de winkel niet toegankelijk maar gelijk een koninklijk bezoek worden we door de eigenaar welwillend bijgepraat over zijn bedrijf de plaats die het inneemt in de wereldeconomie productie capaciteit en wijze, grondstoffen en afzetmarkt. Na dit werkbezoek wandelen we verder. Het kerkje. Het is dicht en de zegen over de date kan niet gegeven worden.


We streken op een terras neer en verkende elkaar. Het verkennen werd herkennen. De haakjes werden geteld en o jee er kwamen steeds meer haakjes bij in plaats van af. En er waren meer oogjes nodig dan mij lief was. Geen plooi kwam er in het gordijn. Dat wenste ik niet. Ook al was er sprake van een glasgordijn bij haar waar ik de oogjes voor mocht leveren. Een lieve leuke vrouw met mooie sprekende ogen. Met kracht daar waar ik moet beginnen angst te overwinnen.
Iemand die ik erg waardeer, vergeleek mijn leven ooit met Kintsugi, goud hersteld oud japans aardenwerk en uitleg daarbij. Mij beamend dat het de vraag is of zulk aardewerk nog ooit water kan vasthouden. Aandacht van mensen die dit zien en ervaren is fijn. Zoals bij deze date. Ook al benadrukte het dat verder gaan teveel haken en ogen heeft. We kuste elkaar bemoedigend succes. Ooit lukt het ons. Meer niet. Een gewenste date met gewenste verdieping maar teveel wederzijdse trickers. Het zou teveel pijn doen. Ik denk aan mijn kintsugi contact… ze heeft gelijk. De herkenning...
Ja een bewonderenswaardige date met bijzondere overeenkomsten. Ik glimlach verdrietig juist omdat we samen hoopte op echte liefde vanuit verlangen tot binden maar gehinderd worden door teveel overeenkomsten. Feest der herkenning van elkaars kwaliteiten leidend tot vergelijkbare levensloop.
Ook vandaag gaat er een zak chips door. Misschien wel twee. Daar snack ik wel mijn tong uitstekend naar anne. En een wijntje vierend dat ik echt wel iets voor iemand betekent ook al us het niet waar ik zo op hoop.

Indi.

 


geplaatst door Indi - 2325 keer gelezen

beoordeeld 4.75/5 (4 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl