Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
donderdag 12 juli 2018

Lof der zotheid: Zot, zoet, beter wijs of beter dwaas?

Het dating-gebeuren even op de korrel, ondubbelzinnig en serieus daten -als dat al bestaat- wordt eventjes beetje dwaas en zot. Een dwaze blog met / moet kunnen een beetje satire of zoete lof over dweepzieke profielen, lachwekkend vermaak & verleiding, pedanterie van fantastische superlatieven en oersaaie grijze clichés. Het lijkt wel van de zotte, als in schijngestalten, hoe we hier met zijn allen koketteren met onze verouderde decolletés al of niet met mooi borsthaar.

We willen immers per se de tijd van onze oude dag doodzwijgen, de tijd of ons lot voorbij pronken, onze droom en wenspartner naar ons toe vacuüm zuigen en sneller als wellicht wijs en wenselijk is geborgenheid vinden. Aan de tijd met haar eigen tempo hebben we geen boodschap. Die tijd die echt alle tijd heeft en komt als tijd daar is, we willen er dwaas als we zijn niets van weten. Onze tijd of leeftijd speelt geen rol meer en ook dat is weer meer dwaas dan wijs.

Met wederzijdse vleierij proberen we de ander tot liefde te bewegen, te stimuleren tot verleiding. Jij bent de jager dus jaag maar op mij, maar ooohh wat wil ik graag bejaagd worden. Wie verleidt wie? Daten begint met elkaar aangenamer en aardiger te vinden dan we zijn, de belangrijkste harde eis voor geluk op bestelling. Vleierij is de honing en de kruiderij van het digitale verkeer op dating-sites. Dwaasheid en waan vervagen wijsheid; we trekken onze stoute hoge hakken aan en houden onze bierbuiken strak en stoer in naar gelukzaligheid.

Leve dus de dwaasheid, want dwaasheid bevrijdt je van angst en schaamte maar smeedt wel liefdesbanden en houdt ze ook nog eens in stand. Hoe verder een mens van de dwaasheid af raakt, des te minder leven zit in erin. Aan Cupido hebben we ook niets, die is stekeblind. Laten we in dwaasheid leven, verkeerd handelen, misleid en onwetend zijn, kortom gewoon mens zijn. En mensen uiteindelijk zijn veel vatbaarder voor namaak (zoals in fake profielen) dan voor de waarheid; hij zoekt immers verbijstering en zelfbegoocheling.

Wat hebben we aan al deze vermakelijke wijsheden? Helemaal niets! Wijsheid maakt angsthazen van mensen en maakt armoedig terwijl veel dwaze mensen bulken van het geld en liefde; liefde dat is het grote geld. Dwaasheid is zoet niet zot maar juist andersom wijs!

Desiderius Erasmus(1466 – 1536) was een Nederlandse priester, filosoof, schrijver en humanist. Hij dreef de spot met zo ongeveer alles en vooral ook met de menselijke natuur. Maar onderstaande opmerkingen hadden ook 21ste-eeuws kunnen zijn.

Maar weinig relaties zouden standhouden als niet de onverschilligheid of stompzinnigheid van mannen ervoor zou zorgen dat het meeste wat vrouwen doen, geheim blijft. Een vrouw is een dom en dwaas wezen, maar ook grappig en aardig.

Is het verschil tussen wijsheid en dwaasheid subjectief of objectief?


geplaatst door Diemer - 2011 keer gelezen

beoordeeld 1.5/5 (2 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl