Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

dinsdag 3 juli 2018

Wanneer eigenlijk?

Wij vroegen het ons af, mijn sterke vriendin met de gouden handen en ik: Wanneer wóónt een mens eigenlijk in zijn nieuwe huis? Zodra de verhuizers zijn vertrokken? Zodra het ´oude´ huis naar tevredenheid is opgeleverd? Zodra de nieuwe gemeente je inschrijving heeft verwerkt? Zodra je er hebt geslapen? Zodra de wasmachine er draait? ¨Zodra de kapstok hangt,¨ zei ze beslist, mijn vriendin. Want dat had ze net gedaan, de kapstok ophangen.

We vroegen ons wel meer af, zo tussen de losse boekenplanken en de dozen met boeken: Wanneer hebben twee mensen eigenlijk een relatie met elkaar; zijn ze elkaars geliefden? Na de derde ontmoeting? Na twee nachten samen slapen, een nacht in haar bed en een nacht in het zijne? Na het wederzijds uitgesproken “Ik hou van je?” Nee, nog lang niet, wisten we allebei. Na de derde seconde van de eerste date? Dat zou zomaar kunnen, wisten we ook. Zodra hij z’n verliefdheid uitschreeuwt op Facebook en haar daarbij tagt? Dan is het over, wat het ook was. Na de eerste gezamenlijke vakantie? Nee, samen vakantie vieren kan ook zonder relatie. Zodra beiden als vanzelfsprekend hun profiel verwijderen van de datingsite? Dat leek ons wel een goede aanwijzing voor het bestaan van zoiets gemeenschappelijks als een relatie. Behalve als één van de twee geliefden blogs schrijft: die moet immers de lezers op de hoogte houden van het prille geluk. En de ander moet dan ook maar blijven, zodat hij kan lezen hoe het er voor staat. Zijn hier nooit twee bloggers elkaars geliefden geweest? Haar visie, zijn visie? Veel boeiender dan één kant van het verhaal.

Misschien kan ik nu zeggen dat ik in dit huis woon omdat ik het kon opbrengen een dag vrij te nemen van het dozen uitpakken en het toch weer anders ordenen van de de borden in de keukenkast. Met een woonoppervlakte van 60 m2 komt het nu eenmaal precies. Op mijn verjaardag nam ik zomaar de trein en de tram naar de zee. En toen ik helemaal zout en uitgewaaid terugkwam, deden de dozen er niet toe want mijn dochter kookte een verjaardagsmaal in m´n nieuwe keuken.

Misschien woon ik hier zodra ik niet vergeet het koffiezetapparaat aan te zetten als ik m´n gast koffie heb beloofd. Woon ik hier zodra alle schroot van de overbodige kasten is vermorzeld onder de stalen massage-roller die huishoudt in de milieustraat. Woon ik hier zodra de verhuizer de lege verhuisdozen heeft opgehaald. Zodra m´n logee en ik andere plannen hebben dan het schilderen van de laatste muurtjes. Zodra de klok hangt om de nieuwe tijd aan te geven. Zodra m´n nieuwe adres het vanzelfsprekende antwoord is op de vraag ´waar woon je.´ Ik woon hier zodra ik een bekende tegenkom in de krappe stadse supermarkt. Zodra ik weer de moeite neem om m´n nagels te lakken. Zodra ik lid ben geworden van de bibliotheek. Ik woon hier zodra ik heb geaccepteerd dat wonen in een dorp het hele dorp omvat, maar wonen in de stad een halve straat.


geplaatst door RodeJas - 1066 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl