Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 19 augustus 2018

Koffie

De acceptatie van de ander, de genegenheid voor de ander, de toewijding aan de ander en de kracht om de ander volledig de ruimte en vrijheid te geven om zichzelf te kunnen zijn. Een betere omschrijving van de liefde valt er bijna niet te vinden. Zo mooi geschreven, zo mooi gezegd en zo moeilijk om te vinden. Hoe vaak heb ik de afgelopen maanden niet met een schuin oog naar mijn blauwdruk gekeken. En dat in de veronderstelling dat daarmee wellicht iets mis zou zijn. De blauwdruk die ik in de loop van mijn leven gemaakt heb op basis van die hele goede voorbeelden van mannelijkheid die ik om mij heen heb mogen hebben. En welke blauwdruk de contouren geeft waar mijn partner in grote lijnen aan dient te voldoen. Terwijl ik langzaam en met kleine slokken mijn zwarte koffie dronk, heb ik die blauwdruk uitgespreid op de tafel voor mij, Vervolgens ben ik lange tijd bezig geweest om te proberen die blauwdruk zo goed mogelijk te doorgronden. Achtereenvolgens kwamen de vragen boven borrelen van – wat was er niet goed aan die blauwdruk, wat miste er aan die blauwdruk, wat was er mis gegaan in het opbouwen van mijn blauwdruk, Dat met het uiteindelijke doel te doorgronden waarom ik de afgelopen jaren bij herhaling, als ik een man eindelijk eens een keer interessant vond, telkens opliep tegen een voor mij volledig verkeerde persoon. Te vaak was het dan een man behept met de kenmerken dat hij liegt, dat hij bedriegt en over het algemeen gewoon vreselijk onbetrouwbaar was. Ik mag zeggen dat er een heleboel aardige mannen op de wereld rondlopen en ik veelvuldig mij gevleid voel in de aandacht die ik van die mannen krijg, maar dat er in werkelijkheid altijd heel weinig mannen zijn geweest die ik ook werkelijk aantrekkelijk vond en voor ben gegaan. En dan bleek dat na korte tijd een herhaling van zetten te zijn – een voor mij volledig foute man. Hoe was dat in hemelsnaam mogelijk. Zag ik het dan niet goed meer of waren de herinneringen aan mijn blauwdruk in de loop der jaren zodanig vervaagd dat ik dat niet meer duidelijk voor ogen had bij het maken van keuzes wat mannen betreft. Ik schonk er nog maar een kop koffie op in voor mijzelf. En met het inschenken van de koffie gebeurde het dat er spatjes op mijn blauwdruk vielen. Toen wist ik het meteen – dat was het natuurlijk geweest – er was iets van koffie of water op de blauwdruk terecht gekomen. Dat was de oorzaak geweest van het vervagen van sommige lijnen in mijn blauwdruk. Dat was de oorzaak van alle verwarring. Eenmaal de oorzaak gevonden, scheurde ik de oude blauwdruk kapot.Einde meteen aan alle gedachten over de foute keuzes van eerder. En ben daarna in gedachten teruggegaan naar de tijd dat ik omringd werd door de mij zo geliefde echte mannen. Mannen die bij wijze van spreken op hun voorhoofd geschreven hadden staan – een man, een man, een woord, een woord. Op basis daarvan heb ik een neiuwe blauwdruk gemaakt. En mij voorgenomen die in een lijstje met glas ervoor te zetten, zodat er nooit meer gevaar is voor vocht erop. Ik heb er nu vertrouwen in dat dit keer de zoektocht een stuk beter zal gaan dan het eerder ooit gegaan is.


geplaatst door Rianne - 1300 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl