Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
dinsdag 7 augustus 2018

Vakantie

Ik schrijf. Naast blogs op dit platform. Filosofisch schrijven. Is mooi en verrijkend. Maar maakt veel aanspraak op me. Dat is niet zozeer door moeizaam denken, maar juist door stil verstaan. Van waaruit het contact ontstaat. Van waaruit dingen oplichten. Maar nu ben ik moe.
Dus even pas op de plaats. De boeken gaan dicht, en de pen gaat neer. Voor nu alleen maar aardse onbenulligheden. Wandelen, terrasje, ijsje, tutten in m’n tuin. En s’avonds de TV, de benen op de bank. ‘Eén tegen 100’. Of de EK. Of ‘De slimste mens’. 
Het is eigenlijk voor het eerst dat ik alles even stilzet. Dat ik ook nu pas voel hoe moe ik ben. Uitgeput ergens. Er is meer aan de hand dan alleen dat diepzinnig schrijven. Daar kom ik intussen wel achter. Het is mijn leven zèlf. Mijn hele leven is al een behoorlijk vermoeiende bezigheid. Niet door hard werken, of verdriet, of door een of andere zware tijd. Nee, het is gewoon mijn zijn, altijd, in alledag, of ik nu fiets, wandel, eet. Een naakte reis, schietend van het ene in het andere, vogelvrij, onbeschermd, onbeschermd in schoonheid, maar evenzo in diepte en in schokkendheid. Ik heb daarbij geen scherm, geen filter, geen raam, waarmee ik het felle licht van wat de wereld mij vertelt, wat af kan dempen. Het heeft mijn jeugd bepaald. Viel nooit met dingen samen. In diepste zin verbijstering. Waar ben ik nu beland? Tussen wat heet de mensen en de dingen. Het was een vreemde wereld. En de mensen hadden schillen om zich heen.


geplaatst door Parlante - 1473 keer gelezen

beoordeeld 2.33/5 (3 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl