Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

dinsdag 18 september 2018

De man en de appelboom.

Met regelmaat verleg ik een steen. Daarbij kwam deze steen op mijn pad die ik graag wil delen

De man en de appelboom.


Een man had een appelboom in zijn kleine moestuintje. Min of meer stond die in de weg daar de tijden nu minder waren en de ruimte en zonlicht nodig waren voor andere gewassen. In betere jaren had de man hem aangeplant en de boom was nu oud genoeg om het komend jaar volwaardig vrucht te dragen.


Dat jaar is het een strenge winter en de hout voorraad raakte op. De man keek naar de appelboom en dacht voor hoeveel branduren het hout zou geven. Beseffend dat vochtig hout droog tijd behoefde besloot hij de boom te laten staan. Wellicht dat de boom op een ander moment meer nut had. De man besloot de winter te weerstaan met extra dekens en wat sprokkel hout hem bood.
Het werd voorjaar en de boom kwam vol in bloei. De man kwam in de verleiding de takken te snoeien en te verkopen. Iedere opbrengst was welkom. Beseffende dat die opbrengst echter zeer tijdelijk was en afname door een bloemist twijfelachtig besloot hij de boom met rust te laten en te genieten van de pracht.


De zomer kwam en de vruchten aan de boom begonnen vorm te krijgen. De man overdacht de appels te plukken om er appelmoes van te maken als aanvulling op zijn karige proviand. Daarbij viel hem in dat voor de houdbaarheid van de moes suiker nodig was welke op dit moment meer zou zijn dan later wanneer de appels voldoende natuurlijke suikers gevormd hadden.


Het werd herfst en de appels waren goed genoeg nu om te verwerken. De boom gaf zoveel dat er voldoende was om aan de straat te verkopen als moes en handappel. Aldus deed de man. Mensen kwamen niet alleen langs om te kopen maar maakte ook een praatje met de man en er werden contacten gelegd die meer opbrachten dan het moestuintje zonder of met appelboom ooit zou geven.
In de jaren erna verging het de man beter dankzij zijn besluit de appelboom te gebruiken waarvoor hij bedoeld was. Vrucht te dragen in letterlijke en figuurlijke zin.


Je kunt iedere mogelijke vorm van hulp direct aangrijpen maar soms is het zinvoller om het te laten rusten en een alternatief te zoeken vanuit je zelf zodat op het moment dat je oogst de opbrengst je veel meer oplevert door de ontgonnen wijsheid vanuit eigen kracht.

Indi 2018


geplaatst door Indi - 2913 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl