Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
dinsdag 2 januari 2018

Liefdesverdriet, hoop, dromen en realiteit.

Soms lijkt een datingsite ook wel een beetje op een droomfabriek voor de liefde. Je komt hier de meeste leuke en lieve mensen tegen. Echt er zijn er zelf een paar die in staat zijn met 2 of 3 regels op hun profiel op zoek gaan naar een nieuwe liefde voor het leven. Ok zijn er mensen die droomkasten bouwen die echt nooit gaan uitkomen, echt waar. Helaas zijn toekomst droomkastelen vaak heel hardnekkig. Het is ook heel lastig om afscheid te nemen van een deel van je werkelijkheid, of dat nou echt, of gefantaseerd is. Ik zelf loopt ook in die valkuil ook al weet ik best dat er deze zijn. Wij mensen zijn nou eenmaal slecht in het accepteren van een andere werkelijkheid dan de onze. Cognitieve dissonantie heet dat pijnlijke proces. In mijn andere blogs heb ik daar ook al iets over geschreven. Ik heb echt niet niet de wijsheid en vind me zelf ook vaak huilend in bed omdat ik er weer zo in ben gestonken of enorm heb vergist. Hoe komt dit nu?

Het houdt in dat de werkelijkheid zoals je die voor je ziet ‘schuurt’ met de werkelijkheid zoals jij die in je hoofd had en dat maakt dat je hersenen in de weerstand gaan. Je herinnering wordt nóg veel mooier, je hoopt nog dieper, je vastberadenheid wordt nog groter. Je gaat koste wat kost voor wat je in je hoofd hebt, want het kan immers niet zo zijn dat jij ongelijk had. Het kan (volgens jouw onbewuste) niet zo zijn dat je jullie liefde bij elkaar gefantaseerd hebt, dus je gaat jezelf overtuigen van je eigen gelijk. Met bijbehorend harte zeer, want de werkelijkheid past zich niet zo maar aan jouw gedachten aan. Ja, geloof me, dit kan al zelf gebeuren bij een eerste ontmoeting, de ene vind de andere super leuk en de andere wil eigenlijk al na 5 minuten weg.

Dit gebeurt overal met liefdesaffaires en andere onmogelijke liefdes harder dan met ‘normale’ relaties, omdat je bij deze liefdes al vanaf het begin tegen het onmogelijke aan het vechten bent geweest. Al vanaf het begin heb je jezelf en vaak ook anderen, verteld dat het heus wel een goed idee was om samen te zijn, ondanks alle omstandigheden. Deze vechtstand blijft nog lang na het beëindigen van je relatie in werking. Je verdedigt je eigen gelijk tot je er bij neer valt en je hart volgt gedwee. Wat zou dan een goede oplossing zijn?

De remedie?
Door de zure appel heen bijten. Rationaliseren en relativeren. Jezelf dag na dag vertellen dat het echt zo is, dat je het misschien iets verkeerd gezien hebt, maar vooral dat het nu écht over is. Realiseer je dat het dagdromen over de ander niets anders is dan dagdromen over liefde of trouwen of latten ; een fantasie is. En dat als je dat blijft doen, je je eigen pijn in stand houdt. Niet doen dus. Probeer wijs te zijn en MOVE-ON.

Zonder verwachtingen geen teleurstelling. Als je stopt met hopen en verwachten, kun je niet meer teleurgesteld worden. Maak jezelf los van die ander, ga er op uit, zoek afleiding. Ga leuke dingen doen, ga daten, word verliefd. Want ja, dat kan gewoon. Je kunt best teleurstelling verwerken door plezier beleven aan iets anders. Dat is niet verboden, het is niet onverstandig, het is niet slecht. Het is een mogelijkheid, waar je aan toe kunt geven. Je wordt tenslotte ook niet zo maar op iedereen verliefd, toch? Zo lang je niet de problemen van je vorige relatie (en dan bedoel ik relatie, niet scharrel) mee neemt naar je nieuwe liefde, is alles mogelijk! Ontdek hoe leuk het kan zijn met een ander, daardoor kun je ontdekken dat je je ex helemaal niet meer nodig hebt. Alles wat je aandacht geeft, groeit. Als jij jezelf blijft vertellen dat je moet rouwen, er nog niet overheen bent en tijd nodig hebt, dan wordt dat waar. Je maakt je eigen waarheid?  Als je jezelf bij elkaar raapt en besluit weer je leuke zelf te worden, dan wordt dat waar. Maak je keuze en leef er naar.


Natuurlijk is het spannend - misschien zelfs eng - om je opnieuw open te stellen, maar dat hoort bij het leven. Als je daartoe bereid kunt zijn, in plaats van vast te houden aan angst, luchtkastelen en je misplaatste onzekerheid, kun je plezier beleven aan daten en misschien zelf iets nieuws opbouwen, waar dat uiteindelijk ook heen gaat. Dus ben blij dat je nu op een dating site staat waar vele allemaal ook op zoek zijn naar realiteit en liefst zouden ze een afspraak willen met jou in dat dat mooie kasteel. Maar begrijp dan wel dat er ook de factor hoop je beeld niet scherp weergeeft wat er echt gebeurd. Niet dat ik een ervaringsdeskundige ben, maar wel weet dat hoop en verdriet en soms ook aankomende liefde hand in hand lopen. Soms mag je die hand even vast houden en de andere keer droom je alleen maar. Laten we voor 2018 wel hopen dat we allemaal echt veel langer mogen genieten van de menselijke warmte.


Bekijk mijn profiel op match4me.nl

geplaatst door Lev1 - 250 keer gelezen

beoordeeld 3/5 (6 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl