Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
donderdag 25 oktober 2018

Beter een halve noot dan een lege (of volle) dop.


Het is stil in huis. Ik moet daar nog best aan wennen. Een nieuwe fase met nieuwe kansen het leven gaat door.

Dromen die eindelijk vervult kunnen worden en die het gemis van het gewezen zinvol zijn verzachten. Maar het biedt ook eindelijk tijd voor reflectie op de tropenjaren achter mij en herstel van de erosie opgetreden door roofbouw voor levenselixer.

Ik geniet van het buiten als met een knal iets op mijn terrasje op de grond valt. Met een glimlach bedenk ik dat de buurt terroristen de overdadige hoeveelheid eikels en blaaspijp dan wel katapult hebben gecombineerd. Maar nee de vrolijke lach na de voltreffer volgt niet. Evenmin haastig rennen van de deugnieten. Oudste misschien? Maar nee, die steekt inmiddels ver boven mij uit en schuift moeiteloos van buiten de poort open en de Twin is gewend om de 2 meter hoge barrière via turn oefening te nemen. Het blijft verder stil. Ik besluit toch maar even te kijken.

Op het terras ligt een halve lege dop van een walnoot. Een subject dat mij stil doet staan bij mijn state of art. Niets. Het ontzielde leven de waanzin voorbij. Gestallt krijgend in een lege dop, nu gecrasht wat eens een bescherming was voor wat er binnenin groeide en daarmee mee groeide. Het heeft geen functie meer. Leeg doelloos.

Als kind maakte ik er met kaasprikkers een zeilboot van om er met broer en zus een regatta in de regenton of aan de Sloter Vaart te houden met kurken als wedstrijd boeien.

Eenvoud. De tijd dat we op de fiets de galerijen bij het Osdorpplein affietste om de krant te bezorgen samen met onze vriend op z’n dampende puch. 12 hoog in de lift….Een beeld waar nu de orde diensten voor uit zouden rukken. Maar ook een beeld van even een vrijgevochten leven tot de max. Verwend worden tot op het bot en ons op te laden met indrukken om uit te kijken naar de volgende logeer partij. Ja diep dankbaar.
Ongetwijfeld heeft de vorm van bezorgen het nodige teweeg gebracht want de vakantie erop was er geen krantenwijk meer en de reden werd mij niet geheel duidelijk. Ja tijden veranderen. Zingeving verandert besluit ik glimlachend.

Ik besluit mijn viola te gaan geselen. Al snel krijg ik een toehoorder. Er komt een raaf behoedzaam en statig mijn voortuin in gelopen tot onder mijn raam. In zijn kromme snavel de resterende walnoot en dop. Behoedzaam stopt die het in de tuinaarde. Ik besef de diepe betekenis in deze. Al kan het op allerlei manieren uit gelegd worden. Feit blijft. Niet alles wat lijkt, is. Maar ook wat rest is dichterbij dan je denkt en wacht op het juiste moment, op hervinden, dat het nut heeft in welke zingeving dan ook. Een lege dop is net zoals een halve noot onderworpen aan de betekenis die je er aan geeft en wat je er van maakt besluit ik.

Statig loopt de raaf over de stoep mijn tuin weer uit de weg op. Volledig meester van de situatie. Een verbeeldend voorbeeld om mij eigen te maken.

Kraaiachtigen zijn behoorlijk intelligent en monogaam voor het leven. Twee dingen die in mijn optiek samenhangen daar de zorgzaamheid na en voor elkaar de overlevingskansen vergroten. Dit wordt een paar dagen later duidelijk als vrouwlief ook de tuin in komt gekuierd. Hoe ze communiceren geen idee maar ze loopt behoedzaam op het verstopte proviand af. Stopt het dieper onder de grond en kijkt “met een het is goed zo” manlief aan. Samen kuieren ze weer de tuin uit de mindere tijden tegemoet. Beiden wetende dat, in geval dat, er ergens nog iets op hen wacht. Voor de helft als het goed gaat….

Indi.


geplaatst door Indi - 1433 keer gelezen

beoordeeld 4/5 (1 Stem)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl