Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

maandag 8 oktober 2018

Duurzaam

‘Mag ik vragen waar deze van gemaakt is’, zei ik. ‘Dat wilt u niet weten meneer, maar het is een aanbieding en de winter komt u er zeker mee door. Het ligt er een beetje aan wat u zoekt.’

‘U zoekt iets duurzaams, zegt u. Een van hardhout misschien? Daar bent u principieel tegen. Sorry. U doet er overigens wel heel lang mee hoor, maar ik begrijp dat u onder duurzaam iets anders verstaat. En gewoon hout, dat na een paar jaar rot is? O, dat vindt u te duur. Geen zorgen, we hebben vast wel iets anders voor u. Ja, we verkopen ze wel hoor, exemplaren van spaanplaat, maar toch raden we ze af. Ze zíjn namelijk niet alleen goedkoop, ze zien er ook zo uit. En bovendien splinteren ze enorm snel. Pijnlijk. In plaats daarvan kunt u er natuurlijk een van duplex, triplex of multiplex nemen. Minpuntje is wel de gelaagdheid. Een voordeel is weer dat u kunt kiezen uit verschillende diktes. Zelf zou ik dan wel voor de decoratieve variant gaan. Een van MDF is zeker ook het overwegen waard. Die zijn heel goed bewerkbaar en in allerlei vormen te kneden met zeer veel toepassingsmogelijkheden.’

‘U wilt weten of er nog ander geschikt materiaal is? Steen!? Tja. Eentje van graniet zou ik niet doen, u kent de uitdrukking, zo hard als … Zelf vind ik het ook een beetje gedateerd. En dat een 90-jarig huwelijk een granieten huwelijk wordt genoemd wil ik u in dezen niet onthouden. Van al het koper, zilver, goud en platina is niets meer over.

‘Die van marmer zijn nog steeds hard, maar wel een stuk zachter dan graniet en als u ze flink opwrijft, gaan ze mooi glimmen. U moet wel van aderen houden, zeg ik erbij. Maar als u echt voor zacht gaat, ga dan voor een speksteen. Het is wel zo, dat speksteen een zeer hoog soortelijk gewicht heeft, dus van een paar kilo’s meer moet u niet schrikken.’

‘Of we verder nog iets hebben? Eens even kijken. Dan komen we toch bij die van ijzer. Die verkopen we net als die van spaanplaat eigenlijk liever niet. Je kunt er niets mee en ze gaan alleen maar roesten. Een van staal? Gaat ook roesten, wat ze ook zeggen, en weet u wat het is met roestvast staal? Je zit er voor de rest van je leven aan vast. In de serie metalen zou ik dan toch voor een van aluminium gaan. Toegegeven, ze worden dof en slaan uit, maar u wordt er ook niet mooier op, naarmate u ouder wordt, laten we eerlijk zijn.’

Ik bedankte de man en liep de winkel uit met meer vragen dan antwoorden. O, dat moet ik misschien even zeggen: ik was niet bij dé GAMMA en ik was ook geen grafsteen, aanrecht of vloer aan het uitzoeken. Ik was in een relatiewinkel op zoek naar geschikt relatiemateriaal. Ik ga er nog eens goed over nadenken. Duurzaam, best ingewikkeld.


geplaatst door Janszen - 1171 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl