Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
dinsdag 16 oktober 2018

Een relatie met de Heer II

Nou kunnen we die relatie met de Heer nogal breed zien. Bij de Jehova’s ging het om zieleheil. Maar het gaat feitelijk om alles waar mensen aan hangen en zekerheid in vinden. Houvast. Dat is het woord. Houvast in iets buiten jezelf. Die houvasten zijn er nogal wat, naast die lieve Heer. Diploma’s, huwelijk, carrière, dure auto, je zegt het maar. En als dat ineens allemaal wegvalt. Ja, dan sta je daar. Heb je alleen nog maar jezelf. Welk jezelf? Is bij veel mensen al vroeg behoorlijk onderuit gehaald.
Want we kunnen wel zeggen: de levenskunstenaars zijn schaars geworden. De vrije mensen. Die kijken met hun eigen ogen. Die niet steeds waakzaam loeren, van doe ik het wel goed. Nee, die kijken met hun eigen ogen. Vogelvrij. Geen houvast. Dan kan er van alles kan gebeuren. Van God los. Gek worden. Doordraaien. De regie compleet uit handen. Ja, ze zijn zeldzaam. Als ik ze tegenkom, dan voel ik het. Ik voel het onmiddellijk. Voel dat ze echt kijken, echt luisteren. Dan zijn ze er. Als er iets met me gebeurd. Als ik bang ben. Als ik in de lift sta. Hun ogen zoek, en ze dan soms ook vindt. Of in een date aan een tafel ga zitten.

 


geplaatst door Parlante - 1743 keer gelezen

beoordeeld 1/5 (1 Stem)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl