Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 21 oktober 2018

Karakter

Karakter – ja – ik zoek een man met een sterk karakter. Met dat ik altijd nog wat meer kleine wensen heb, zoals leeftijd, zoals lengte, zoals sportiviteit, zoals intelligentie. Maar altijd blijft dat gevolgd worden door de wens een man met een sterk karakter te vinden. En net zo zeldzaam als een karaktervolle vrouw in principe is, zo zeldzaam is een man met een echt karakter. Met andere woorden – het is zoeken naar de speld in die bewuste hooiberg. Ach ja – in het verleden heb ik er voor mijzelf maar een percentage aan vastgeklonken want dat werkt beter. Helaas bleek mij meteen dat de ware gezocht diende te worden in 10% van de Nederlandse mannelijke bevolking. En dan diende ik ook nog rekening te houden met mijn andere kleine wensen zoals leeftijd, lengte, sportiviteit en intelligentie. Voor het bepalen van dat percentage heb ik naar de vrouwen als geheel gekeken. Die waren voor mij wat makkelijker te katalogiseren. Daarbij heb ik gekeken naar de hoeveelheid gekkies, de hoeveelheid die graag in groepen opereert, de huisvrouwen en als laatsten de verzuurden. Wees eerlijk, als je jezelf als mens slechts veilig voelt door te leunen op anderen, dan wel door jezelf te vergelijken met anderen, is er dan nog enige ruimte voor een echt karakter? Om een paar voorbeelden te noemen – waar ik vandaan kom in het Gooi worden de meeste vrouwen na het bereiken van een bepaalde leeftijd allemaal blondines. En Linda de Mol heeft ooit een oproep gedaan voor haar lookalikes en kreeg een heel theater vol met vrouwen die allemaal leken op Linda, met hetzelfde haar en dezelfde kledingstijl. Ongelooflijk maar waar zoiets. Volgens de algemene vraag/antwoord baak van Wiki wordt bedoeld met het geen karakter hebben dat iemand geen eigen wil heeft of de eigen wil niet doorzet. En wat ik hiervoor vertelde over vrouwen geldt mutatis mutandis natuurlijk ook voor mannen. Hoewel mannen waarschijnlijk heel wat minder geneigd zullen zijn om opeens blondines te worden of te willen gaan lijken op John de Mol. Volgens hetzelfde Wiki ligt een deel van het karakter vast in erfelijke eigenschappen – wat ik al dacht. En daarnaast hebben de omgeving en de opvoeding grote invloed op het karakter. Jeah – prima gezegd. Goed – dus kijken naar slechts 10% van de mannelijke bevolking en dan nog rekening houden met wat het oog en het oor aangenaam vinden om te zien en om te horen. Met andere woorden ik zoek een man die mij steunt net als dat ik hem zal steunen. Een man die ook instaat is – nee – tegen mij te zeggen en goed kan uitleggen waarom zijn nee in die specifieke situatie beter is dan wat ik zelf in gedachten had. Daarnaast wens ik natuurlijk ook tegen die man een keer nee te kunnen zeggen en ik ben altijd best bereid om goed uit te leggen waarom mijn nee veel en veel beter is dan wat hij zelf in gedachten zou hebben. In mijn ideale datewereld zijn het niet de tegenstellingen met een man die aantrekkelijk zijn, maar is het de gelijkwaardigheid aan elkaar – samen met de wens om er voor altijd te zijn voor elkaar.


geplaatst door Rianne - 1207 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl