Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 14 oktober 2018

Thuis

Ik wilde iets schrijven over het genot van een huis waar de liefde heerst. Met wat speurwerk langs het web kon ik helemaal niets vinden van wat ik bedoelde. Wel allerlei aardigheden zoals een Belgische (West-Vlaamse) politieke partij met de naam VITAL wat staat voor Vrijheid, Intimiteit, Thuis, Arbeid en Liefde. Daar moet je echt Belg voor zijn om zo'n naam te vinden voor je partij. Een partij met een paar aardige programmapunten. Zoals een verbod voor spelende kinderen op het voetpad als er een speelplein is in een straal van 500 meter. En ook deze – een verbod voor vrouwen die langer dan 10 minuten op straat praten, omwille van de stress die dit creëert voor de buurt. Met het laatste ben ik het helemaal eens. In mijn dorpje wordt wat afgekletst op straat. Niet erg natuurlijk, maar helaas is daar dan altijd wel iemand bij met een klein hondje. Veelal zo'n witte wolbaal wat gemakkelijk op de arm te nemen is. Mijn reus met vier poten veroorzaakt telkens bij elk klein hondje een gigantisch keffeest, gevolgd door gemaakt stoere semi-aanvallen richting mijn Koen. Denkend waarschijnlijk - de reus zit toch aan de lijn en kan mij niets doen. Ik daag elke lezer uit om mijn over het algemeen rustige, niet blaffende en niet aanvallende reuze Leonberger tegen te houden als dat gekef hem mateloos irriteert. En hij zo graag met zijn poot dat beestje een draai om de witte oortjes wenst te geven. Uit ervaring weet ik dat zo'n kletsgroepje gigantische stress veroorzaakt. Maar goed en even weer terug naar het onderwerp – ook in Nederland vond ik wat. Wat denkt u van deze tekst uit de Volkskrant – Ik weet wat je moet doen om een grote liefde te behouden, maar bij de loodgieter lekt het thuis ook. Er zal wel bedoeld zijn dat stellen, die elkaar erg lief hebben, ook ruzie kunnen krijgen over onbenulligheden. Barstjes die gelijmd dienen te worden. Bij voldoende loyaliteit aan elkaar is dat lijmen probleemloos. Ach en ik wilde het eigenlijk slechts hebben over het genot van een huis waarin de liefde woont. In mijn huis wonen alleen maar ik en mijn Koenie. Bij mijn Tempeliershond was het wel liefde op het eerste gezicht. Als verjaarscadeau heb ik hem gisteren het grootst vindbare bot gegeven en hij was er erg blij mee. En de liefde van een man? In mijn gedachten is bij mij die aardige, lieve, intelligente, begrijpende en intrigerende man. De man die een arm om mij heen slaat en mij vertelt dat ik het leven niet zo serieus dien te nemen. Dat het leven is als een dans door de eeuwigheid. En natuurlijk weet ik hoe een grote liefde te behouden – en hij weet dat ook te doen. Als reactie heb ik maar gekozen voor een muziekvideo van de Hongaarse componist en pianist Balázs Havasi (op zijn 21e al leraar bij het Weiner Leó Conservatory) genaamd Lover Of The Sun. Past goed bij dit zonnige weekeinde. Zo'n mooi muziekstuk wat blijft hangen in mijn oren en mij laat rondwndelen in de wereld samen met die ene man voor mij.


geplaatst door Rianne - 1237 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl