Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 25 november 2018

A

Ik was net bezig mooie woorden en zinnen op te schrijven over de samenhang tussen liefde en egoïsme, toen een man mij vroeg of ik al iets leuks gevonden had op de datingsite. En daarna kon ik alleen nog maar denken aan zijn vraag. Zou ik oneerlijk zijn en hem vertellen dat ik inderdaad al iemand gevonden had, zodat ik kalm kan blijven ronddobberen in mijn wereld alleen? Maar oneerlijk zijn is niet mijn stiel. Ik ben al heel wat jaren alleen en zonder vaste partner. Ik vind niet iedere man aardig en zo is dat nu eenmaal. Kieskeurigheid bepaald in jeugd en door de jaren heen. Zo nu en dan was er een enkeling waarmee het kort klikte. Afgelopen augustus bijvoorbeeld kwam een heel aardig man voorbij waarmee ik een fantastisch leuk en zonnig weekeind heb gehad. Wij zijn vrienden gebleven en hebben nog steeds contact met elkaar. Kortom – de paar man die in al die jaren ooit wat voor mij hebben betekend, waren nooit blijverds. Het wachten is op die ene ware voor mij. Op zo'n moment denk ik altijd aan A en lijkt het net alsof hij naast mij staat en een arm om mij heen slaat. A en ik delen dezelfde grootvader en, omdat mijn voornaam begint met een A en de zijne ook, denk ik altijd in termen van A+A. Wij hebben een zekere band met elkaar en dat niet alleen door dezelfde opa of de eerste letter van de voornaam. Wij denken veelal hetzelfde, hoewel er ook grote verschillen zijn. Ik wens hem altijd weer geluk met zijn zoveelste verovering en hoop voor hem dat het daar beter mee zal gaan dan met al die honderden daarvoor. En hij houdt bij of ik weer eens mijn oog heb laten vallen op een man. We keep track of each other. Ik vraag mij op een moment als dit gewoon af wat A met een dergelijke vraag zou doen. Net alsof ik niet zelf kan bedenken wat te doen en wat wijsheid is. Maar ach – het voelt gewoon prettig om te denken aan A naast mij en hem via de virtuele snelweg een vraag toe te gooien. Gevolgd door het blazen van een handkusje zijn kant op – werkt altijd. Nu terug naar af – A+A zeggen samen de vraagsteller een eerlijk antwoord te geven. Maar als ik de vraagsteller vertel dat ik nog steeds zoekende ben, wil ik dan wel meer aandacht van hem? Als ik helemaal niet op hem val, kan ik hem dan niet meteen vertellen dat hij zijn blik beter kan richten op vrouwen die wel voor hem vallen?! Tijd om maar eens naar het profiel van de vraagsteller te kijken. En toen bleek de vraagsteller een medicus van 37 jaren oud te zijn. Ach gut – zeg je dan als echte vrouw – wat aardig dat de man mij die vraag stelt. Wellicht zo hard moeten werken dat mijn leeftijd aan zijn oog voorbij schoot. Leuk compliment voor mijn uiterlijk – trouwens. Gewoon wat mailen met elkaar en hem wijzen op vrouwen rond zijn eigen leeftijd, waar natuurlijk heel geschikten voor hem tussen zullen zitten.


geplaatst door Rianne - 1335 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl