Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 11 november 2018

Bindingsangst

Niets is zo goed om mijn humeur op te krikken dan een verhaaltje en video van Tim Veninga die zich voorstelt als relatietherapeut en elke mail begint met de mooie woorden – Hi prinses. En met die aanhef heeft hij natuurlijk direct mijn volle aandacht. Ooit heeft iemand mij op de mailinglijst van deze relatietherapeut gezet. Misschien in de gedachte dat ik dergelijke relatie-adviezen wel eens zou kunnen gebruiken. En diegene die dat deed, heeft mij daar een bijzonder plezier mee gedaan. De stukjes en video's van Tim Veninga veroorzaken altijd bij mij de nodige vrolijkheid en hilariteit. En het gevoel dat ik echt nog niet alles weet van mannen en van hem wellicht wel het een en ander kan leren. Volgens Tim – laat ik hem maar zo noemen – zijn mannen met bindingsangst degenen die geen vaste relatie willen, ook al blijkt overduidelijk dat hij gevoelens voor jou heeft. Mannen die niet willen dat je met andere mannen date, een claim op je leggen dus, maar om onverklaarbare redenen niet de volgende stap in de relatie willen zeten. Je lief wil bijvoorbeeld niet met je gaan samenwonen, je lief wil absoluut niet dat jouw omgeving van vrienden en familieleden weet dat jullie een relatie hebben; je lief zegt dat het nu zo leuk is samen met jou, dus waarom zou je dat verpesten door een relatie aan te gaan. Fraai en waar die voorbeelden. En dan wordt natuurlijk bedoeld dat je lief worstelt met zoiets als bindingsangst. Ik heb het dan niet over die paar getrouwde mannen die ik ooit op datingsites tegenkwam, en die dezelfde trekken kunnen vertonen. De getrouwde man op een datingsite worstelt uitsluitend met zijn eigen valse inborst en nergens anders mee. Volgens Tim is het slechtste om te doen als blijkt dat je lief worstelt met bindingsangst, is nog meer moeite doen voor juist die man. Geen ultimatums stellen, niet gaan onderhandelen, niet hem verzekeren dat jullie het samen veel leuker hebben dan al zijn eerdere relaties, en niet hem emotioneel proberen te chanteren. Het advies van Tim van hoe te handelen, bij een man die wel om je geeft maar worstelt met bindingsangst, is uiterst simpel – je dient een duidelijk punt te zetten achter de relatie. Wellicht dat dan opeens zijn bindingsangst verdwijnt en hij niet weet hoe snel hij voor je op de knieën moet gaan om je terug te krijgen. En zo niet – dan was zijn liefde weinig tot niets waard en ben je op een verstandige manier weer zo vrij als een vogel. Dan is het moment daar om je eigen leven op te pakken en goed op de rit te zetten. Er zijn toch altijd andere mannen te vinden die wel aardig zijn voor jou en die jouw aandacht en liefde wel op prijs stellen. Kijk maar eens naar de mooie mannen op deze datingsite. En als deze datingsite niet voldoende is, dan zijn er nog andere datingsites voor hoogopgeleiden om in rond te wandelen. Het eenvoudige hervinden van je zelfvertrouwen in de wetenschap dat echte liefde bij wijze van spreken om de hoek op je wacht.


geplaatst door Rianne - 1154 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl