Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
woensdag 7 november 2018

Onbereikbaar

Stil, boos op het leven, hoe ik soms weer een mooie ziel ontmoet, met ook dezelfde helderheid, van de werkelijkheid zelf echt voelen, wat mij onmiddellijk een thuis verschaft, een samen. Een mens die ook echt kijkt, ziet, ongefilterd op een of andere manier het leven voelt, de dingen om ons heen in wat ze ademen van onze tijd.
Maar ze twijfelt aan zichzelf, laat uitendelijk toch haar oren naar wat mensen zeggen hangen. Uit angst dat je anders alleen zult staan. Dus is daar toch in meegegaan. Doodsbang om op eigen kompas te varen. Omdat ze denkt, dan kun je gaan.
Ik loop daar nu weer tegenaan. En kan die mooie ziel niet met haar leven. Ik heb alles gezegd. Alles gedeeld. Ook dat ik bang was. Zo bang dat ik ook zelf neiging had tot pleasen. Ik vertelde het haar. Dwars door de angst dat ze dan zeker weg zou gaan. Want met zo’n flapdrol wil je niet leven. Ik heb het gedaan. Ben door die angst gegaan. Heb het gedeeld. Niets onder water. In geloof dat onze zielen het verstaan.

Soms had ik ook woedeuitvallen. In gesprekken. Als het langs elkaar heen ging. Dan werd ik ontzettend boos. Bang dat het toch allemaal aan ons voorbij zou gaan. Dan moest ze dood. Dan haatte ik haar. Liet haar voelen waar ik ook zat. In alle rotte dingen die ik zei haar helemaal onderuit te halen. Alleen, weggestuurd, buiten de deur gezet. Niet om af te wijzen, maar om in samen te zijn, echt elkaars angsten delen. O, ja, ik weet, ik ben gek, hoef niet en nooit te verwachten dat mensen leven zoals ik heel naief wel denk te zijn. In een absurde naieve verwachting dat je in zo’n uitbarsting elkaar vervolgens in ontroering in de armen zult vallen. Omdat je elkaar echt naakt je angst vertelt. Dat de zielen spreken. Het ik verdwijnt. En dan pas echt de liefde te beleven. Ze is verdwenen. En moet alleen weer verder gaan.


geplaatst door Parlante - 1674 keer gelezen

beoordeeld 2/5 (4 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl