Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
vrijdag 23 november 2018

Onbereikbaarheid II

Ja, bijzonder. Zo eens in de vijftien jaar, dus een paar keer in mijn leven, overkomt me dat. Tussen alle dates, afspraakjes en nieuwe mensen door, boem, zit er ineens iemand tussen die me echt en wel heel verschrikkelijk raakt. Kijk, natuurlijk, er zijn zeker mensen die mij boeien, leuk om af en toe mee samen te zijn, even m’n leven mee te delen. Soms ook wel bijzonder en intens. Maar dit was anders. Anders dan al het voorgaande. Dit kwam als een moker binnen. Ik schrok, zo heftig was het. De klap van een onvoorstelbaar thuiskomen. Maar tegelijkertijd ook enorme angst. Wat was dit? Wat gebeurde er? Waarom die angst? Was het angst dat juist dit moois toch weer voorbij zou gaan? Waarom? Ik kon op zoveel terugvallen. Ik had mijn muziek, m’n schrijven, mijn zelf. Een zelf waar ik altijd op kon bogen. Een zelf wat mijn eigen thuis was. Die naaktheid, mijn onbeschermdheid. Waar ik zo van hield. Maar, aan de andere kant, wat me tegelijkertijd ook alleen maakte. Omdat ik nooit zo iemand tegenkwam. En dan nu deze vrouw. Dat had dit wel. Die had hetzelfde. Die eigen helderheid. Ik was niet meer alleen. Maar ik kon het met geen mogelijkheid geloven. Het was alsof ik met haar pas kwam tot werkelijk bestaan. Wat zo weer weg kon gaan. Angst. Ik werd geconfronteerd werd met een alleen wat ik niet kende. O, ja, ik kende het van stuiten op ondoordringbare muren. Maar dit was anders. Was dit dan echte eenzaamheid? Alsof ik met haar pas kwam tot mijn werkelijk bestaan. In haar mijn weerklank vond. Die ik tot nu toe altijd alleen met mezelf had. Ja, het was mijn diepste kinderdroom. Zo met mensen zijn. Schurende zielen. Waarin het vel verdwijnt. Mijn ‘ik’ in ‘ons’ pas wordt geboren. En niet eerst al is.
Maar de droom is droom gebleven. In angst vervlogen. Terug in het ‘jij’ en ‘ik’. Het vuur van de nabijheid was te heet gebleken. Hoop wel dat het vlammetje voor eeuwig wakker blijft.


geplaatst door Parlante - 1710 keer gelezen

beoordeeld 2.8/5 (5 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl