Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 4 november 2018

Warmte

Wat ieder mens zoekt op de datelines is gewoon warmte. De warmte samen met een ander mens. In mijn geval samen met een andere man. Menselijke warmte wat plotseling kan opkomen als de juiste persoon voor je neus staat. Of tegenover je aan een tafeltje zit – dan. Redelijk zenuwachtig was ik al naar die eerste ontmoeting toe gereden. En dan blijkt hij in het echt leuker te zijn als dat ik gedacht had met de mails die wij wisselden. Geloof mij – zo'n gevoel van warmte overvalt je volledig. Een gevoel van warmte waardoor je als mens in eerste instantie dreigt je spraakmogelijkheden te verliezen. Het lijkt net alsof er opeens niets meer boven komt om te zeggen. Ook ontstaat door zoiets het merkwaardige effect dat het net lijkt alsof er niemand anders meer in de buurt is behalve die ander – daar. Terwijl in werkelijkheid je samen in een vol restaurant zit, met heel veel mensen om je heen. Hoe hij er precies uitziet, is dan helemaal niet zo belangrijk meer. Alles lijkt op dat moment te draaien om de gevoelens die hij oproept, om dat opkomende gevoel van warmte in je lichaam. Te beginnen bij je voeten, waarna hetzelfde warme gevoel langzaam omhoog trekt. Dat natuurlijke proces is nog tot daar aan toe. Een gevoel van warmte wat bedekt wordt door alle kleding die je draagt, valt te tolereren. Vervelend gaat het worden als de warmte je hoofd bereikt. Niets is zo akelig als dat je gezicht een rode kleur gaat vertonen. Als ervaringsdeskundige kan ik stellen dat zoiets vreselijk vervelend is. En bij mij kan zo'n rood hoofd weer tot effect hebben dat ik dreig te vervallen in een verlegen gestotter en mij meteen zorgen ga maken over hoe de ander mij dan gaat zien. Gelukkig lopen er op de wereld mannen rond die weten hoe te doen – gewoon mijn hand pakken en vasthouden. Met gezamenlijke warmte gaat het praten ook makkelijker.Voor de geïnteresseerden – als van nature uiterst verlegen mens kan ik een college vullen over de kennis en wetenschap van hoe binnen een redelijke tijd te veranderen in een persoon met een professioneel poker gezicht, waar geen enkel gevoel meer uit leesbaar is. Mijn leven is ooit gesplitst in twee werelden – de wereld thuis en de wereld op het werk. Zoiets als East is East and West is West and never the twain shall meet. De Ballad of East and West, met nog een paar hele mooie zinnen erachter aan die hier niet van toepassing zijn. Om terug te komen op de zoektocht naar warmte. Om een date een geslaagde date te laten zijn, is het nodig dat dat gevoel van warmte er direct bij de eerste ontmoeting is. Ik heb dat heel sporadisch meegemaakt en wie weet de volgende keer weer.


geplaatst door Rianne - 1888 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl