Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

dinsdag 25 december 2018

Dag 2018 dag wat was en kon zijn.

Dag 2018, dag wat was en kon zijn.
En alles wat het sierde en alles wat ik vierde. Zowel werktuigelijk als in feestelijke betekenis. Het behoort bijna tot het verleden. Het jaar bracht veel maar niet waar ik op vertrouwde en moet ik accepteren wat is en met name wat niet is en nooit zou zijn. Stuitend op ego en illusie, de valkuilen voor mij, hunkerend naar wat een ieder zo nodig heeft: Emotionele liefde en verbondenheid. Bij het ontbreken hiervan, het ondertussen grenzeloos weg geven van wat mij siert. Daarmee de ander ruimte biedend om liefde te belenen en mij zelf hierin te verliezen en hierop genadeloos afgerekend worden dan wel beseffend dat ik mijzelf nodeloos geweld en verdriet bezorg en op termijn de ander. Luchtspiegelingen…. De oogst van tranen na iedere breuk binnen halend en steeds weer meer littekens op de ziel die iedere nieuwe poging moeilijker maken. Het verlangen naar het vertrouwen op en de hoop in ooit iets meer te kunnen betekenen voor een vrouw en het vertrouwen dat dit wederzijds er mag zijn, is ijdel en loslaten van het gemis moeilijk. Veroordeeld tot eenzaamheid door onvermogen voor een ander te mogen zijn wie en wat ik nu eenmaal ben en waarvoor ik sta en besta.
Binnen het kerstgevoel benijd ik het begonnen leven in de stal. Hoe armzalig het ook toont, het was een samen tussen twee liefhebbende mensen die elkaars grootste geschenk ontvingen. Ik mis die liefde…. Ik krijg en geef liefde beleef intens maar de warmte van de liefde zelf die is er niet voor mij en als melaatse verkeer ik in datingland. Voor de liefde in mijn leven is er zelfs geen plaats in een stal dat is wel duidelijk. Ook na mijn mangomoment. Dat zegt meer over mij dan het leven van mij of de ander. Ik vecht dan ook niet alleen tegen de eenzaamheid maar werk ook aan alles waar het door komt. Het verleden kun je niet veranderen en er in blijven hangen is stilstand. Je kunt wel in het nu de stappen maken die de toekomst vorm geven. Maar sommige dingen uit het verleden zijn hierin bepalend. Zowel gemaakte als opgelegde keuzes, goede en foute en de aloude patronen hierdoor gevormd. Als die niet te veranderen zijn en onacceptabel in datingland rest er enkel berusting. Exit.
Het is eerste Kerstdag. Onder de morfine in plaats van wijn, geniet ik nu trots van de kinderen die helpen waar ze helpen kunnen. Opstaan mee in bed leggen het huishouden en het klaarmaken van het kerstdiner en taart voor de twin die morgen jarig is. Ik ben als een lappen pop voor ze wanneer ze mij onder mijn oksels omhoog hijsen en huil stilletjes af en toe onderbroken door een schreeuw van pijn. Ontdaan neem ik met de therapeut op eerste kerstdag de prognose door. Plat op de bank starend naar het plafond bij tijd en wijlen trippend besef ik dat fysiek het gewoon voorbij is en daarmee het idee van een nieuwe relatie ook. Fysiek zal ik nooit aantrekkelijk zijn en in mijn zoektocht moet ik de stille pijn van iedere afwijzing op afwezigheid van fysieke aantrekkingskracht ondergaan. De enige omarming voor mij is een harnas om de pijn te minimaliseren en de enige steun de krukken om het bekken te ontlasten. De winst van een maand begeleide powertraining om zo meer spiermassa te krijgen bij een lichaam dat dienst weigert. Als ieder gewond dier wil ik het liefst een stil plaatsje zoeken. Voltooid.
Niet alleen in een jaar maar ook in een week een dag een seconde kan er veel veranderen. Het zei zo. In mijn tuin is een plastic tasje neer gestreken met de tekst “We will meet again” Een leuke illusie net zoals zo veel. Tenzij het mijzelf betreft. Maar eigenlijk ben ik het behoorlijk beu.
Indi.

 


geplaatst door Indi - 2185 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl