Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
zaterdag 29 december 2018

Daten, jezelf verkopen?

We kennen ze allemaal. Mensen die zich ergens op laten voorstaan. Doe ik zelf ook. Dat ik mezelf in gesprekken met onbekenden toch iets kleurrijker presenteer dan m’n rauwe werkelijkheid. Waarom? In elk date betrap ik me erop. Vooral als iemand echt interessant is. En ik dus iets te verliezen heb. Valt me tegen van mezelf. Ik dacht dat ik dat inmiddels wel ontstegen was. Maar voor ik het weet is het al gebeurd. Ik zit erbij en kijk er na. Het slaat natuurlijk nergens op, om mezelf toch stiekem mooier voor te doen. Waar gaat het over? Want ik wil toch iemand vinden die van me houdt om wie ik zèlf ben, met alles op en aan me? Ja, daar zit ik dan. Ik, die altijd het directe en het eerlijke propageer. Zodat mensen weten en voelen waar ik sta. Dus geen verzachtende of strategische reacties. Daar zit de ander ook niet op de wachten. Het zijn geen patienten. Ze zijn gelijkwaardig. Maar laat ik het over mezelf hebben. Deze zelfde man van de openheid, eerlijkheid en directheid. Die het dan toch ook nodig heeft de zaak wat op te poetsen. Blijkbaar is mijn pure zelf niet voldoende. Heb ik daar geen vertrouwen in. Wat moet je als vrouw met zo’n man? Die heeft geen zin in zo’n angsthaas. Die zich verbergt achter uiterlijkheden. Zo’n man die je altijd moet decoderen. Is ie het nou zelf of toch weer zijn ijdelheid. Dat je altijd alert moet blijven. Altijd onrust. Je kunt je nooit vol overgave in zijn armen vleien.
Het is natuurlijk ook wel eng om echt naakt en zonder opsmuk bij een ander te zijn. Als mensen je dàn afwijzen, nou nou. Dan moet je wel iets hebben om op terug te vallen. Als dat er niet is wordt het moeilijk. Te weinig ‘zelf’ en zo te veel afhankelijk van wat mensen vinden. Ze kunnen je maken of breken. Dat voelen die mensen ook. Ze kijken dan ergens op je neer. Missen respect. Wat niet zo gek is, want dat heb je zelf ook niet. Om dwars door alles heen voor jezelf te gaan staan. Dan wordt het een spiraal, van kwaad tot erger. Moeilijk te doorbreken. Want waar haal je het vandaan? Dat eindigt, hoe leuk en sociaal het ook in hun leven lijkt, met veel eenzame, bittere mensen, verongelijkt, bozig en verlaten.
Het is mij ook allemaal niet vreemd, maar zo ver zal het niet komen.
Ik deel dit al, dus deze eenzaamheid zal niet mijn einde zijn.


geplaatst door Parlante - 1547 keer gelezen

beoordeeld 2/5 (4 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl