Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 23 december 2018

Kerst

Kerst is altijd de tijd waarin ik verloren raak in het doolhof wat goedwillenden mij van kindsbeen af aan probeerden uit te leggen. Helaas – dat is nooit gelukt. Om maar direct te noemen de data van de kerstdagen. Pas in de 4de eeuw naChr werd door de paus te Rome de geboortedag van Jezus dwingend vastgelegd op 25 december. Dezelfde datum als de Dies Natalis Solis Invicti ofwel het feest van de oude Romeinen ter ere van Saturnus + het feest dat de langste nacht voorbij is. Ook de dag waarop de aanhangers van de Perzische God Mithra diens geboorte vierden. En de werkelijke geboortedatum van Jezus? – in de Bijbel staat slechts (evangelie van Matteüs) dat Jezus geboren is in het jaar dat de Joodse vazalkoning van de Romeinen, Herodus, in Judea aan de macht was. Herodus stierf in het jaar 4 voorChr. Dus Jezus geboortedatum ligt duidelijk eerder dan de sterfdatum van Herodus en de werkelijke datum is onbekend. Met meteen de conclusie dat de 1e kerstdag van 25 december niets te maken heeft met Jezus geboortedag en Jezus geboortedag duidelijk ook niets te maken heeft met het begin van onze jaartelling. Foutje – bedankt, zei paus Gregorius met zijn naar hem genoemde kalender. Kerst zou ook een tijd zijn van vrede en verzoening bij de mensen op aarde. Maar hebt u ooit volledige vrede op de aarde gezien? – ik nog nooit. En verzoening? – we zien wel en zoiets moet toch echt van twee kanten komen. Och – de kerstdagen zijn altijd leuke familie-bijeenkomsten. Ook al hebben die dagen geen werkelijk christelijke grond. Op de videowall zet ik maar het mooie lied Sta Mane wat gaat over een van de Goden die vanochtend naar beneden op de aarde gevallen is. Kerst benut ik ook altijd om het wel en wee op liefdesgebied van het afgelopen jaar onder de loep te nemen. Bij mij liep dat – Van de man met het uitstekend zakelijk brein en daarnaast een karakter zo vals en leugenachtig dat ik er stil van werd en omkeerde – Tot de aardige man die zorgde dat het leven mij weer toelachte – Tot de mooie man waar ik in 2019 eindelijk die lange wandeling mee ga maken – Tot de kalme vriendschap met mijn wijze grijze leeuw. Een kort uittreksel in volgorde van een jaar op dategebied en liefdesgebied. Het afgelopen jaar staat al vast; daar valt nauwelijks meer iets aan te verbeteren. Dus opgewekt en vol verwachting verwelkom ik samen met u het mooie nieuwe jaar dat als een goedgeklede lange- afstand loper komt aanrennen. Iedereen prettige kerstdagen toegewenst.


geplaatst door Rianne - 1269 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl