Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 2 december 2018

Keuzes

Het is altijd aardig om aandacht te besteden aan wat een mens mooi vindt aan een ander. Want mooie mensen zouden het meest aantrekkelijk zijn. En bij het daten worden de eerste keuzes gemaakt op basis van het uiterlijk van de ander. Wat vindt een zoekende nu mooi aan de ander. Het blijkt dat hoeveel mensen er zijn – hoeveel verschillende keuzes en voorkeuren er tevoorschijn komen. Houdt de ene man van een vrouw die mager is en somtijds zelfs van een vrouw die mager en afgetraind is; een andere man wil liever een vrouw met een normale bouw of een vrouw die wat molliger is – hij wil wat kunnen vasthouden. Zoekt de ene man een beduidend kleinere vrouw; een ander man wil liever een vrouw waarmee hij op ooghoogte staat. En dan ook nog de voorkeuren voor kort, middellang, lang, blond, zwart, rood en grijs haar. Dan heb ik het alleen nog maar over de uiterlijke kenmerken die gezocht en gewenst worden. Zoiets als uiterlijk is het makkelijkst vast te stellen bij een ander. Meestal kun je in een oogopslag zien hoe een ander eruit ziet en wat ik zelf ook belangrijk vind, is hoe de ander zich beweegt. Ik heb een duidelijke voorkeur voor de sportieve man. De man die zich weet te bewegen en met die bepaalde zekerheid dat uit zijn bewegingen blijkt. Als laatste schiftingspunt is daar de profielomschrijving – zeg ik met een kleine zucht. Ik vind die profielomschrijvingen zo vreselijk lastig om te lezen. In die profielomschrijvingen staan over het algemeen alleen maar positieve zaken en het vereist geduld en ervaring om door de regels heen te kunnen lezen. Een lastige zoektocht naar de werkelijke man achter alle facades die hij opgeworpen heeft in het spel dat daten heet. Behalve dat een uiterlijk aangenaam voorkomt, wil je als zoekende ook zeker een voor jou aangename geest treffen. Gewoon een goede combinatie van uiterlijk en innerlijk bij een man. En geloof mij – dat is lastig om te vinden. Zou dat niet zo lastig zijn, dan woonde ik allang samen met een aardige man die mij alle liefde, aandacht en motivaties geeft en waar ik de rest van mijn leven heel erg lief voor wil zijn. Het is natuurlijk best wel leuk lezen die profielomschrijvingen. Maar ik ben niet de enige die moeite heeft om uit die profielomschrijvingen de werkelijkheid te reduceren. Zo trof ik een man op leeftijd die uit de grond van zijn hart opmerkte dat hij niet begreep waarom vrouwen in hun profiel het vaak hebben over de reizen die zij gemaakt hadden en de reizen die zij nog gingen maken. Dat het verdorrie om de vrouw zelf ging en niet om al die reisjes. Zo'n opmerking tovert bij mij altijd een vrolijke glimlach op het gezicht. Toch snel eens kijken of in mijn profiel ook iets over reizen staat.


geplaatst door Rianne - 1179 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl